Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a vorbit despre petrecerea de weekendul trecut din Parcul Herăstrău și despre răspunsul autorităților.

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, a vorbit despre petrecerea de weekendul trecut din Parcul Herăstrău și despre răspunsul autorităților, într-un interviu exclusiv dat jurnalistul Val Vâlcu.

„Avem cel mai bun sistem de monitorizare a parcurilor eu zic că și din București, dar și din România. Deci sunt cele mai sigure parcuri pentru că ne interesează”, a transmis primarul Sectorului 1. Însă, jurnalistul Val Vâlcu a remarcat problemele legate de lipsa distanțării sociale și a măștii de protecție.

Marea problemă a fost în Herăstrău, parc care ține de Primăria Generală

„Marea problemă de weekendul trecut a fost în Herăstrău. Herăstrăul este în Sectorul 1. Parcul Herăstrău ține de Primăria Capitalei. Acea terasă care a creat probleme… noi am trimis și Poliția Locală, Poliția Locală Municipiului București și Jandarmii. Deci, ei neavând posibilitatea de a da amenzi în acele trei zile, noi autoritățile am fost legați de mâini și de picioare”, a continuat Dan Tudorache.

Citeste si...  LOCURI DE ALERGAT în Bucureşti.

Gălăgia făcută vara de aceleași localuri

„Pe perioada verii, când sunt petreceri vara, sunt reclamații de zgomot”, a spus Tudorache. Întrebat de ce nu li s-a ridicat autorizația pe baza tulburării liniștii publice de vara trecută, politicianul a spus: „Știți cum e, te duci la ei în control, dau muzica mai încet, pe urmă pleci și iarăși dau tare. E ca un joc, așa, de-a șoarecele și pisica”.

„Poate și noi suntem un popor mai latin și mai exuberant așa, mai greu se supun unor reguli”, a explicat Tudorache.