Primăria Sectorului 1 a livrat către școli peste 100.000 de măști. Toată lumea va primi o mască la intrarea în școală și una la ieșire. Măștile folosite vor fi depozitate în pubele speciale, a anunțat, marți, pe Facebook, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

„În perioada 2-12 iunie, 7.500 de copii și 3.000 de profesori și personal auxiliar vor călca pragul unităților de învățământ din Sectorul 1 pentru pregătire. După, vor urma examenele.

https://www.facebook.com/dan.tudorache.primar.s1/

Ne-am asigurat că elevii din Sectorul 1 vor face pregătire și vor susține probele la evaluarea națională în condiții de maximă siguranță.

S-au livrat către școli peste 100.000 de măști. Toată lumea va primi o mască la intrarea în școală și una la ieșire. Măștile folosite vor fi depozitate în pubele speciale.

Toate școlile dispun de produse destinate igienei personale, inclusiv de dezinfectant pentru mâini si de manșoane dezinfectante pe clanțe.

Citeste si...
Elevii şi studenţii protestează în faţa Guvernului faţă de modificările aduse gratuităţii la transport

Toate sălile de clasă sunt igienizate și configurate pentru a se menține distanțarea socială. Zilnic vor fi dezinfectate.

Traseele elevilor sunt semnalizate, astfel încât fiecare elev știe pe unde să intre în școală și pe unde să iasă, evitând astfel aglomerarea.

În plină pandemie de COVID-19, în loc de măști de protecție, Ministerul Educației și Cercetării dă ordine. Bune și ele, în lipsă de altceva.

Doar că Ordinul nr. 4.267/841/2020 chiar încurcă, pentru că oferă primăriilor un rol consultativ: “Pentru îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, conducerea unității de învățământ se consultă (…) cu autoritățile administrației publice locale””, a scris edilul.

Între 2 și 12 iunie are loc, la nivel național, pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.