Președintele României, Klaus Iohannis, nu va fi prezent pe 24 ianuarie la manifestările ocazionate de Unirea Principatelor, dar va participa la un moment festiv pe data de 23 ianuarie, , Palatul Culturii, la o acţiune care va marca declararea municipiului Iaşi drept „Capitală Istorică” a României.

”Am discutat cu Excelența Sa președintele României Klaus Iohannis încă de anul trecut. Pe data de 24 era deja programată, urma să fie în altă parte, la Bruxelles, dar pe 23 ianuarie va fi la Iași. Va fi un moment prielnic pentru a puncta 160 de ani de la Unirea Principatelor. Îi mulțumim foarte mult și îl așteptăm”, a declarat pentru MEDIAFAX primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Citeste si...  Wow! Iată care este primul oraş din lume în care este interzis comerţul cu ţigari

Chirică a spus că i-a invitat pe toți politicienii importanți. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu ar putea ajunge și ei la Iași.

Șeful statului va participa pe 23 ianuarie, la Palatul Culturii, la o acţiune care va marca declararea municipiului Iaşi drept „Capitală Istorică” a României.

Unirea Principatelor (Mica Unire) a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.