Primarul general Gabriela Firea va efectua, în perioada 22-27 octombrie, o vizită oficială la Tokyo. Astfel, Gabriela Firea ar putea lipsi de la următorul Comitet Executiv al PSD, în pline nemultumiri politic între ea și Liviu Dragnea.CEX-ul PSD   ar putea avea loc la mijlocul săptămânii viitoare.

 

Primarul General, Gabriela Firea, insotita de o delegatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, va efectua, in perioada 22- 27 octombrie, o vizita oficiala in capitala Japoniei, Tokyo. In aceasta perioada, Primarul Capitalei va avea intrevederi cu inalti oficiali japonezi, impreuna cu care va aborda teme precum managementul traficului, smart-city, planificare urbana, reducerea riscului seismic, modernizarea sistemului de alimentare cu energie termica, dezvoltarea programului “Energie Verde pentru spitale”, dar si proiecte comune in domeniul educatiei.

Citeste si...  Al doilea membru al familiei preşedintelui are probleme cu legea

Astfel,  Primarul Capitalei se va intalni cu dna. Yuriko Koike, Guvernatorul Metropolei Tokyo, cu dl. Yoshihiko  Isozaki, Ministrul de stat pentru economie, cu dl. Nobumitsu Hayashi, Viceguvernatorul Bancii Japoneze pentru Cooperare Internationala, cu dl. Masafumi Nakada, manager senior, Banca Comerciala Nippon Export and Investment Insurance, dar si cu dl. Yoji Maruyama, Ministrul adjunct pentru invatamant elementar si secundar, Ministerului Educatiei, Culturii, Sportului si Tehnologiei.

Tot in aceasta perioada, Edilul-sef va avea o intrevedere si cu reprezentantii companiei japoneze Itochu Corporation, cu care Municipalitatea a semnat la sfarsitul anului trecut un memorandum in vederea modernizarii sistemului centralizat de alimentare cu energie termica din Bucuresti. Investitia urmeaza a fi asigurata dintr-un imprumut acordat de Guvernul Japonez, prin Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala in conditii financiare avantajoase.