Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a participat luni seară la Concertul de Paște organizat la Ateneul Român. Cu această ocazie, edilul-șef al Bucureștiului a transmis pe Facebook un mesaj despre semnificația acestui eveniment special.

„Suntem în anul Centenarului Marii Uniri și ne propunem să construim cât mai multe punți intre oameni, între instituții, să punem în valoare frumosul, reușitele noastre, lucrurile care ne unesc și nu cele care ne dezbină.
În acest context se înscrie și deja tradiționalul Concert de Paști organizat de Primăria Capitalei la Atheneul Român.


Cu ocazia sărbătorilor Pascale, Primăria Capitalei a organizat, prin intermediul Proedus, concursul de icoane pe sticlă „Icoana mea – poartă spre Rai” la care au fost invitați să participe elevii bucureșteni din ciclul gimnazial, care au un astfel de talent. Dintr-un total de 112 lucrări înscrise în concurs, juriul a premiat cinci, pentru creativitate, originalitate, încadrarea în canoane, însușirea tehnicii de lucru și respectiv unitatea compozițională, iar premiile vor fi înmânate în momentele care urmează. Un număr de 86 de lucrări au fost expuse în foaierul Ateneului.


Iubirea a fost laitmotivul concertului și, totodată, principalul mesaj al Sărbătorilor Pascale. Exemplul de dăruire personală pe care ni l-a dat Mântuitorul, în urmă cu mai bine de două milenii, ne îndeamnă să fim mai înțelegători, mai dispuși la concesii, mai preocupați să ne regăsim armonia sufletească, iar muzica este un excelent catalizator pentru acest proces.Vă doresc tuturor Sărbători Luminate!”, a scris Gabriela Firea.

Citeste si...  Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, îi transmite lui Orban: Da, sunt obraznică! pentru banii Bucureştenilor!