Primarul General, Gabriela Firea, i-a inmânat Trofeul și Diploma de Excelență chirurgului cardiovascular pediatru Youssef Tammam, cel care, în ultimii ani, a operat cu succes, pro-bono, peste 1.000 de copii și nou-născuți cu malformații cardiace severe, la Spitalul Marie Curie din Capitală.

La eveniment au fost prezente și alte personalități medicale, precum: Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți a Spitalului Marie Curie, cu numeroase cazuri impresionante de copii salvați și inițiatorul unor proiecte precum construirea heliportului de pe acoperișul acestui spital, Dr. Alin Nicolescu, cardiolog pediatru, Șef Secție Cardiologie Pediatrică la același spital și specialist în evaluarea cordului fetal, dar și Daniel Buzatu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

Primarul General, Gabriela Firea a înmânarea Plachetei Orașului, a Trofeului de Excelență și a Diplomei de Excelență este modalitatea prin care ne exprimăm astăzi aprecierea.

Primarul General, Gabriela Firea a înmânarea Plachetei Orașului, a Trofeului de Excelență și a Diplomei de Excelență este modalitatea prin care ne exprimăm astăzi aprecierea, respectul și mulțumirea pentru profesionalismul, dăruirea, priceperea și generozitatea pe care le-ați pus, de-a lungul anilor, în slujba celor mai mici pacienți.

Încă de la preluarea mandatului meu am depus toate eforturile, împreună cu specialiștii Primăriei Capitalei, astfel încât condițiile de muncă și dotarea celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Municipiului București să constituie un model de bune practici pentru întreaga țară. Am investit în jur de 100 de milioane de euro anual în domeniul sănătății, am achiziționat aparatură ultramodernă și am luat o serie de măsuri, în premieră, pentru cadrele medicale care lucrează în aceste unități medicale: locuințe de serviciu, burse în străinatate sau biblioteci virtuale cu literatură internațională de specialitate.

Cea mai importantă investiție, și unul dintre proiectele mele de suflet, este realizarea Spitalului Metropolitan, un viitor complex medical cu funcții complementare, centru de excelență și campus universitar”.

Citeste si...
Alexandru Arșinel: Asta cred despre Firea! Recunosc în fața partidului și a țării

Cu acest prilej, Primarul Capitalei a prezentat viitorul complex format din spitalul propriu-zis, care va avea 3 corpuri de clădire, un Compartiment de Primiri Urgențe, un turn cu 7 etaje dotat cu heliport și în cadrul căruia se vor regăsi spații de cazare pentru rudele pacienților și cabinete medicale. Se vor mai construi și o clădire pentru creșă, grădiniță și campus universitar.

Dr. Youssef Tammam a mulțumit pentru distincția primită, a salutat inițiativa Primarului General de a construi Spitalul Metropolitan și, împreună cu managerul spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, a solicitat sprijinul Primăriei Capitalei pentru Dezvoltarea Centrului de Chirurgie Cardiacă Pediatrică din cadrul spitalului, în vederea demarării unor investiții care sa aibă ca rezultat dublarea numărului de intervenții efectuate anual.

Totodată, Daniel Buzatu a mulțumit Primarului General pentru demersurile făcute în vederea demarării lucrărilor de consolidare a cladirilor aferente spitalului, dar și pentru maăurile dispuse în vederea recuperării unui teren adiacent spitalului, retrocedat anterior, însă aflat în prezent în procedură de readucere în parimoniul Municipiului București. Acest teren este necesar pentru realizarea unor proiecte de investiții care să vină în sprijinul pacienților.

Dr. Youssef Tammam a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în anul 1985 și a urmat rezidențiatul la Institutul Clinic Fundeni, sub îndrumarea profesorului Ioan Pop de Popa, fondatorul școlii românești de chirurgie cardiovasculară. Câțiva ani mai târziu, Dr. Youssef Tammam primește titlul de doctor în științe cu o lucrare despre chirurgia cardiacă pediatrică.

În ultimii ani a efectuat cu succes peste 1.000 de intervenții chirurgicale – chirurgie cardiacă pediatrică și chirurgie intervenționala cardiacă, prin Programul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică demarat pentru Spitalul Marie Curie, în cooperare cu Clinica San Donato din Milano, în cadrul căruia doctori ai Policlinicii San Donato din Italia pregătesc echipa de medici, asistenți medicali și tehnicieni români pentru intervenții chirurgicale cardiace complexe. Primii copii au fost operați în luna septembrie a anului 2013.