Primarul General, Gabriela Firea: “ Greva generala de la metrou anuntata pentru saptamana viitoare ar putea bloca Bucurestiul. Solicit Ministerului Transporturilor sa gaseasca de urgenta solutii pentru rezolvarea conflictului colectiv de munca al angajatilor Metrorex, astfel incat greva sa fie anulata”

Primarul General, Gabriela Firea: “ Greva generala de la metrou

Avand in vedere greva generala de la metrou, anuntata recent de conducerea Unitatii– Sindicatul Liber Metrou, care ar urma sa fie declansata miercuri, 21 noiembrie, pe o perioada nedeterminata, Primarul General, Gabriela Firea, solicita factorilor responsabili sa solutioneze in cel mai scurt timp problemele aparute in relatia dintre sindicate si autoritatile statului:

Primarul General, Gabriela Firea: ”Fac apel la responsabilitatea si profesionalismul reprezentantilor Ministerului Transporturilor sa identifice urgent solutii, astfel incat greva generala de la metrou sa fie anulata, pentru ca un astfel de eveniment ar afecta serios viata bucurestenilor.

Primarul General, Gabriela Firea: “ Greva generala de la metrou:

In intalnirile directe pe care le-am avut cu ministrii transporturilor – patru, de cand sunt primar general- cat si in grupurile de lucru la nivel de experti in mobilitate, am solicitat ca metroul sa fie transferat la Primaria Capitalei,
astfel incat sa putem investi si asigura un transport public modern, integrat si eficient, asa cum se intampla in toate orasele europene dar, ca si in cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingator. In ciuda eforturilor Primariei Capitalei de a dovedi ca este capabila sa asigure tot ceea ce este nevoie pentru ca situatii ca cea de acum sa nu se intample, alte interese sunt, se pare, luate in considerare.

Citeste si...
Gabriela Firea a luat măsuri pentru furnizarea agentului termic în Capitală

Daca nu se doreste transferul metroului in administrarea Primariei Capitalei, asa cum prevede Planul de Mobilitate Urbana Durabila al Capitalei ( PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialistilor BERD, macar sa se transfere statiile, care arata deplorabil si pe care Primaria Capitalei le poate reabilita. Vrem sa investim in siguranta si confortul celor aproape 1 milion de bucuresteni care folosesc zilnic metroul.

Ca Primar General nu am in acest moment parghiile legale sa intervin in medierea acestui conflict, dar ii asigur pe bucuresteni ca, in cazul in care angajatii Metrorex isi mentin decizia de a intra in greva, Primaria Capitalei, prin STB( fosta RATB) va lua masuri pentru asigurarea la capacitate maxima a transportului public de suprafata.

Astfel, Societatea de Transport Bucuresti va scoate in traseu toate vehiculele disponibile, iar aceasta masura va fi mentinuta si in afara orelor de varf, pana la reluarea circulatiei pe reteaua de metrou”.

Primarul General, Gabriela Firea: “ Greva generala de la metrou :

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.