La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi un proiect de hotarare privind schimbarea denumirii Parcului Herastrau in Parcul Regele Mihai I al Romaniei.

Proiectul a fost aprobat cu 39 de voturi pentru si 12 abtineri. Au votat pentru 23 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 1 consilier USR, 7 consilieri PNL si 4 consilieri PMP si s-au abtinut 11 consilieri USR si 1 consilier PNL.

Primarul General, Gabriela Firea: 

„Din respect pentru Majestatea Sa Defuncta si pentru ca numele sau sa dainuie in constiinta generatiilor viitoare, propunem Consiliului General sa aprobe schimbarea denumirii parcului Herastrau in Parcul Regele Mihai I. Trebuie mentionat ca fostul Suveran a fost legat sufleteste de acest loc al Bucurestiului, care a purtat o vreme numele tatalui sau, Regele Carol al II-lea, iar Palatul Elisabeta, resedinta din ultimii ani a Familiei Regale se invecineaza cu parcul”.

Citeste si...  Gabriela Firea i s-a plâns lui Liviu Dragnea de ceea ce face Codrin Ștefănescu: 'Mi-a spus că nu e copilul lui, nu îl urmărește'

Tot in sedinta de astazi, la initiativa consilierului PNL, Sorin Margarit, s-a aprobat si un alt proiect de hotarare, prin care portiunea cuprinsa intre Piata Presei si Arcul de Triumf a Soselei Kiseleff va purta numele Regele Mihai I. Proiectul a avut sustinerea Primarului General, Gabriela Firea si a fost votat cu 40 de voturi pentru si 11 abtineri. Au votat pentru 23 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 4 consilieri PMP, 8 consilieri PNL si 1 consilier USR.