Gabriela Firea, a vizitat Spitalul Clinic pentru copii „dr. Victor Gomoiu”, unde a discutat cu medicii angajati la sectiile nou-infiintate de ortopedie si chirurgie. Multi dintre acestia au studii efectuate in Franta si Italia, si sunt foarte incantati de conditiile oferite de Spitalul Gomoiu. De altfel, ei au multumit primarului general pentru investitiile in echipamente medicale si tehnologia moderna.

Primarul General, Gabriela Firea: „Ma bucur ca, din luna mai a acestui an, de cand am inaugurat acest spital, au fost angajati in acest spital aproape 40 de medici si asistente pentru sectiile nou infiintate si ca, din bugetul oferit de Primaria Capitalei, s-au facut investitii in aparatura ultramoderna si dotari de aproximativ 2 milioane de euro, inclusiv o ambulanta de tip A2. Va asigur ca voi sustine in continuare toate proiectele si programele pe care doriti sa le realizati in acest spital, astfel incat toti copiii, atat din Bucuresti cat si din tara, sa beneficieze de cele mai bune conditii de tratament. De altfel, am solicitat ASSMB sa centralizeze solicitarile spitalelor aflate in subordinea Primariei Capitalei, astfel incat, si anul viitor, sa alocam acestui domeniu prioritar, toate sumele necesare”.

Pe parcursul vizitei prin spital, medicii tineri intalniti au multumit Primarului General pentru sansa de a beneficia de locuinte de serviciu, in acest spital fiind 10 medici care au aplicat in acest proiect. Acestia au laudat initiativa Primariei Capitalei de a acorda burse in cadrul proiectului ‘Doctori pentru Bucuresti’ care le ofera posibilitatea de a se perfectiona in clinici de referinta din Europa, SUA si Israel.

Citeste si...  Gabriela Firea explică despre schimbul de replici acide cu Dăncilă: Nu a fost o critică, a fost o realitate

NOTA

Spitalul Clinic de Copii ‘Doctor Victor Gomoiu’ este primul spital pentru copii construit in Capitala in ultimii 30 de ani. Noul spital are sase etaje, este construit in curtea actualei unitati sanitare, veche de aproape o suta de ani, fiind proiectat si realizat respectand toate standardele UE, fiind dotat cu aparatura si echipamente medicale de ultima generație.

Totodata, in locul vechiului spital va fi construit un centru de excelenta in oncologie precum și un minihotel unde se pot caza insotitorii copiilor.

De asemenea, toate sectiile si compartimentele din vechiul spital (sectia clinica de pediatrie, sectia clinica neurologie, gastroenterologie, pneumologie, alergologie, ORL, cardiologie pediatrica) au fost mutate in noua cladire, fiind dotate cu aparatura de ultima generatie.

Odata cu extinderea spitalului s-a marit si numarul specializarilor, numarul paturilor a crescut de la 157 la 202 si 50 paturi pentru insotitori, spitalul extinzandu-se de la aproximativ 5.660 m2 la 19.260 mp (suprafata construita). De asemenea, numarul salilor de operatie a crescut de la 2 existente, deservind o singura specialitate (ORL) la 10 (2 sali operatii ORL, 4 sali operatii chirurgie pediatrica si 4 sali de operatie pentru ortopedie pediatrica).