Primarul General, Gabriela Firea, a primit ieri la sediul Primariei Capitalei, vizita vicepremierului Republicii Moldova, Iurie Leanca, cu care a discutat despre proiectele pe care cele doua capitale le vor dezvolta in perioada urmatoare. Oficialul moldovean a fost insotit de ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, E.S. Mihai Gribincea.

Primarul General, Gabriela Firea: „Avand in vedere discutiile purtate la inceputul acestei luni la Chisinau in cadrul carora am stabilit  obiectivele de investitii prioritare pentru capitala Moldovei, pe care le poate sprijini Bucurestiul, in perioada imediat urmatoare o delegatie formata din specialisti ai Municipalitatii in domeniul infrastructurii si urbanismului, se va deplasa in capitala Republicii Moldova, pentru o evaluare exacta a costurilor necesare  implementarii acestor proiecte. Concret, este vorba despre reabilitarea unei maternitati si a doua licee: liceul Mihai Eminescu si liceul Ghe. Asachi care trebuie, de asemenea, consolidat si reabilitat. Voi propune, de asemenea, primarilor de sector sa contribuie la reabilitarea unor unitati de invatamant din Chisinau, astfel incat colaborarea dintre orasele noastre sa devina concreta cat mai curand, unul dintre domeniile prioritare fiind cel al educatiei”.

Citeste si...  Klaus Iohannis, bagat in corzi de sindicalistii din politie

La randul sau, vicepremierul Republicii Moldova a multumit Primarului General pentru sprijinul oferit si a afirmat ca doreste sa aduca la Muzeul Satului din Bucuresti o casa basarbeana, care sa fie expusa publicului, solicitand in acest sens Municipalitatii bucurestene sa faca demersurile necesare pentru alocarea unei suprafete de teren ,  avand in vedere ca in acest moment nu exista spatiu pentru expunere in cadrul muzeului.

Vicepremierul Republicii Moldova, Iurie Leanca a mai adaugat: „Un alt punct de discutie il constituie facilitarea accesului cetatenilor moldoveni la piata fortelor de munca, in prezent procedurile de angajare fiind destul de greoaie. Va rugam sa faceti lobby pentru un  acord bilateral intre Romania si Republica Moldova, astfel incat moldovenii sa se poata angaja mai usor in companiile romanesti”.

Primarul General a dat asigurari ca va avea discutii cu factorii decidenti din Guvern astfel incat proiectele Chisinaului sa beneficieze de sprijin atat la nivel central, cat si la nivel local.