Turcia a donat spitalelor și direcțiilor sociale din Capitală 33.000 de produse constând în materiale de protecție pentru medici, obiecte de mobilier, frigidere sau mașini de spălat.

”Am primit astăzi, la Arena Națională, din partea Ambasadorului Republicii Turcia în România, Excelență Să, doamna Füsun Aramaz, și a președintelui Asociației Oamenilor de Afaceri Turci, Guven Gungor, prima donație de echipamente și produse sanitare destinate spitalelor și centrelor sociale din București”, a scris Gabriela Firea pe pagina de https://www.facebook.com/gabifirea.

 

Foto: Facebook / Gabriela Firea
Primarul Bucureștiului amintește că a transmis rugămintea către mai multe ambasade de a primi sprijin pentru spitalele din Capitală și pentru direcțiile de asistență socială.

”Iată că a venit un răspuns consistent din partea Turciei”, a completat Firea.

Este vorba de peste 33 de mii de produse, constând în materiale de protecție pentru medici, obiecte de mobilier, electrocasnice și articole de uz personal, care pot fi folosite atât în carantină cât și în spitale și în centrele sociale.

Foto: Facebook / Gabriela Firea
Totodată, au fost donate frigidere, mașini de spălat, pilote, inclusiv de mobilier, necesare în această perioada foarte grea pe care o traversăm cu toții și pe care sperăm să o depășim cu bine prin solidaritate, generozitate și înțelegere.

Acesta este primul ajutor dat de Turcia pentru România, urmând și alte donații, atât pentru spitale cât și pentru direcțiile de asistență socială și pentru persoanele din carantină sau izolare.

Citeste si...  Ilie Năstase o critică pe Stephens pentru ceea ce a declarat despre Halep

Primăria Capitalei asigura finanțare și suport logistic, însă, pentru că aceste aprovizionări și achiziții trebuie să se facă continuu, pentru că în această perioadă în spitale se consumă foarte multe materiale de protecție, orice spijin este foarte necesar.

Foto: Facebook / Gabriela Firea
„Traversăm o perioada dificilă din cauza pandemiei de coronavirus, care afectează întreagă lume. În astfel de vremuri grele, cea mai importantă este solidaritatea globală și între națiunile prietene. Oferim astăzi materiale sanitare necesare spitalelor din București, strânse printr-o campanie inițiată de oamenii de afaceri turci din România. Doar împreună, prin solidaritate între România și Turcia, dar și în întreagă lume, putem depăși această criză. Îmi exprim recunoștință pentru personalul medical din cele două țări, dar și de pe întregul glob, care lupta în linia întâi cu această pandemie”, a declarat Ambasadorul Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz.

„Prin această contribuție incercăm să venim în sprijinul celor care suferă dar și al celor care duc lupta în prima linie, pentru nevoile lor de zi cu zi. Prin aceast sprijin, noi dorim să le transmitem românilor că suntem împreună, suntem alături de ei”, a spus președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci, Guven Gungor.