Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că s-a născut al 241-lea copil prin programul “O șansă pentru cuplurile infertile”.

”I’m happy! Va anunt ca s-a nascut al 241-lea copil prin programul “O sansa pentru cuplurile infertile”, prin care se primesc 3000 de euro din partea Primariei Capitalei, pentru decontarea procedurii FIV. Dintre acestia, 68 sunt gemeni. In acest moment, alte 147 de mame asteapta sa nasca.

In ciuda bugetului de austeritate alocat de guvern, voi face tot ce imi sta in putere, ca primar general, pentru ca acest program atat de necesar sa continue.

Acest program de suflet se deruleaza de un an si jumatate. Felicit toate cuplurile care nu si-au pierdut speranta de a avea copii iar mamelor, inclusiv celei din imagine, le doresc multa sanatate si puterea de a-i creste frumos pe acesti bebelusi atat de doriti.

Detalii proiect :
Pentru efectuarea procedurii de fertilizarea in vitro, fiecare cuplu a beneficiat de un voucher în valoare de 13.800 lei, suma totală, alocată de Primăria Capitalei, fiind de 13.000.000 de lei, adică 2,7 milioane de euro, pana in prezent.

Citeste si...  PSD cere lămuriri lui Iohannis şi Antonescu

Datorită interesului de care s-a bucurat cât și a ratei de succes (30%), peste media europeană(24%), în 2019, FIV1 a continuat cu Proiectul „O Șansă pentru Cuplurile infertile – FIV 2”, care se va desfășura până în decembrie 2020.

2000 de cupluri vor putea să se înscrie în proiectul FIV2, iar Primăria Capitalei va aloca 27.796.112,00 lei, adică 5,8 milioane de euro.

Până acum, 880 de cupluri au intrat deja în posesia voucherelor și sunt în proceduri medicale, 68 de viitoare mămici urmează să nască iar altor 119 li s-au aprobat dosarele.
 

Obiectivul principal al celor două proiecte FIV1 și FIV2 îl reprezintă sprijinirea tinerilor cu probleme de infertilitate, din București, de a deveni părinți. Astfel, 3.000 de cupluri vor fi beneficiarii procedurilor de fertilizare in vitro, în valoare totală de 8,5 milioane de euro.”, a scris Gabriela Firea.