Primarul Capitalei, Gabriela Firea a amenințat cu demiteri managerii care nu vor ține cont de recomandări.

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/

„Suspendarea activității celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale a Capitalei până la data de 31 martie. Actorii, regizorii, personalul tehnic vor fi plătiți dar se vor realiza doar repetiții și pregătiri pentru proiecte culturale. Suspendarea concertelor, evenimentelor, manifestărilor de orice tip, cultural, sportiv, divertisment de către Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Seniori, Centru Municipal de Tineret, Compania Sportul pentru Toți, Palatele Brâncovenești, Sala Dales, Biblioteca Mitropolitană, Muzeul Literaturii și, de asemenea, Muzeul Municipiului București. Meciurile CSM se vor desfășura fără spectatori. Vor fi luate în continuare măsuri sporite pentru dezinfectare și decontaminare în toate mijloacele de transport în comun ale STB, autobuze, tramvaie, troleibuze. Măsuri sporite în spitalele administrate de Primăria generală a Capitalei, cele 19. Fac apel la conducerea ASSMB care se află în sală și la managerii tuturor spitalelor să nu facă rabat. Tot ceea ce se decide la Comitetul Național pentru Situații Speciale trebuie să fie respectat, precum și tot ceea ce se decide la nivel de Primărie a Capitalei”, a anunțat primarul Capitalei Gabriela Firea.

Citeste si...
DNA suferă o nouă înfrângere majoră din cauza lipsei de probe la dosar

„Voi merge până la demiterea managerilor care nu respectă cu strictețe recomandările și dispozițiile. De asemenea, DGASMB va lua toate măsurile de protejare a persoanelor fără adăpost”, a mai spus Firea.

Firea a cerut și închiderea școlilor și a grădinițelor din Capitală, în contextul coronavirusului.

Primarul general a spus, luni, că cere Comitetului Național să hotărască închiderea școlilor, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor.„Cel puțin pe raza municipiului București, școlile și grădini trebuie închise pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului. Aceasta este propunerea noastră. Nu ne e teamă de nicio critică, pentru că aici nu ne mai salvăm doar individual”, a spus Firea.

Aceasta crede că situația poate fi agravată în preajma Paștelui, când mulți oameni se întorc acasă.

„Ce facem? Închidem școlile în vacanța de Paște? Eu spun că e prea târziu”, a zis primarul general.