Primaria Capitalei a finalizat regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar de circa 3000 euro cuplurilor infertile din Bucuresti pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, anunță primarul capitalei Gabriela Firea.

„Proiectul se va derula incepand cu data de 4 iunie 2018, in farmacii si in unitati sanitare specializate in FIV, care, conform regulamentului, indeplinesc criteriile de eligibilitate.

In ceea ce priveste criteriile de eligibilitate, reamintim ca vor beneficia de acest ajutor financiar cuplurile care au indicatie medicala pentru FIV, varsta partenerei fiind intre 24-45 de ani, restul detaliilor vor putea fi consultate in regulamentul complet ce va fi postat pe site.

Sprijinul financiar acordat este de 13.800 lei/cuplu/solicitare si se acorda sub forma de 2 vouchere pentru fiecare solicitare.
Voucherele se vor acorda simultan, dupa cum urmeaza:
Etapa 1-Voucher medicamente – pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher in valoare de 4.600 lei;
Etapa 2 – Voucher proceduri medicale – pentru interventia medicala specifica se va acorda un voucher in valoare de 9.200 lei.

Citeste si...  BREAKING: S-a VOTAT în CEx: Gabriela Firea revine pe cai mari în PSD

Toate etapele acestui proiect se vor desfasura complet transparent, ASSMB afisand, atat la sediul din str. Sfânta Ecaterina, nr. 3, sector 4, București, precum și pe pagina web proprie, toate datele statistice ale proiectului (numarul dosarelor depuse, numarul celor aprobate, dosarele incluse in lista de asteptare; numărul de proceduri de fertilizare in vitro efectuate etc.).

De asemenea, lista cu unitatile sanitare specializate in FIV si farmaciile eligibile va fi afisata pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale: www.assmb.ro, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere (care va fi anuntat), precum si pe site-urile unitatilor sanitare si ale farmaciilor care vor face parte din proiect”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

http://assmb.ro/proiect-fiv.php