Actualitate

Primarul Capitalei a marcat 141 de ani de activitate a organizației Crucea Roșie

Principesa Margareta, președintele Crucii Roșii Române, a găzduit marți, în grădina Palatului Elisabeta, evenimentul de marcare a 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă a acestei organizații, prilej cu care i-a felicitat pe voluntari pentru tot ce au realizat anul trecut. 

blank
La eveniment au participat principele Radu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, dr. Raed Arafat, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, reprezentanți ai tuturor filialelor de Cruce Roșie din țară și din București, membri ai corpului diplomatic acreditat în țara noastră, parteneri și prieteni ai Crucii Roșii. 

blank
Înființată în 4 iulie 1876, Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

blank
Semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române au fost prințul Dimitrie Ghica, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C. A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza și Carol Davila. Nume sonore ale istoriei și culturii române — Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea — au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabile persoane. 

blank
Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 713 subfiliale și 503 comisii. Un număr de 5.687 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române.

blank

blank