Cătălin Cherecheş, primarul ales şi arestat al oraşului Baia Mare, a spus că vrea să depună jurământul în biserică, iar preoţii au reacţionat imediat.

Pr.dr. Cristian Stefan, purtatorul de cuvant al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, a spus ca primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat in prezent in arest preventiv, a depus prin intermediul unei persoane o solicitare scrisa pentru a depune juramantul de edil in incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare.

„Cererea a fost depusa, ieri ( miercuri) , de o persoana in numele sau, in care solicita ca locul de depunere al juramantului, in cazul in care va avea loc, sa fie in incinta catedralei episcopale din municipiul Baia Mare. Desigur, Episcopia nu poate refuza aceasta solicitare si nu ar fi nimic iesit din comun, doar ca locul de depunere al juramantului trebuie aprobat de prefectul judetului. Referitor la solicitarea domnului Chereches, cred ca din punct de vedere religios nu comitem nicio greseala, iar Biserica asa cum bine stim, doreste indreptarea pacatosului”, a spus pr.dr. Cristian Stefan.

Citeste si...
Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare a fost arestat pentru 30 de zile

Cătălin Cherecheş, primarul ales al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturile exprimate, se afla in arest preventiv la Penitenciarul Gherla, fiind cercetat de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.