Primaria Capitalei  a făcut o serie de precizări după ce, a apărut o petiție online prin care se cereau scuturi anti-suicid la metrou.

„Una dintre prioritatile Municipalitatii o reprezinta siguranta cetatenilor, insa, in acest caz, PMB nu are parghiile legale pentru a se implica in montarea scurturilor de siguranta in statiile Metrorex, intrucat aceasta institutie se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, si nu a Municipalitatii. 

Toate solicitarile in aceste sens primite de catre PMB vor fi directionate catre Ministerul Transporturilor, singura entitate care poate lua masuri pentru a spori siguranta calatorilor in statiile de metrou din Capitala.

Cu toate acestea, Primarul General, Gabriela Firea, a declarat ca sustine personal aceasta masura si ca va discuta cu Ministrul Transporturilor astfel incat cetatenii Bucurestiului si nu numai, sa beneficieze de un transport public sigur si modern”, se arată în comunicatul emis de PMB. 

Citeste si...
Primarul General, Gabriela Firea, a avut o întâlnire la sediul PMB cu prof univ dr. Adrian Streinu Cercel și cu primarii de sector