Primaria Municipiului Bucuresti: Trofeul Henri Delaunay, care va fi decernat echipei castigatoare a Turneului Final UEFA 2020, a fost expus astazi la Arena Nationala

Bucurestiul va gazdui, in data de 30 noiembrie 2019, tragerea la sorti a grupelor turneului final

Primaria Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal, au organizat astazi, la Arena Nationala, „Ziua Trofeului”, un eveniment dedicat fanilor fotbalului, care au avut ocazia sa se fotografieze cu trofeul original al EURO 2020.

Prezentarea Cupei Henry Delauney, pentru care se vor lupta cele mai bune echipe de fotbal din Europa, a fost facuta in prezenta ambasadorilor EURO 2020 la Bucuresti, Gabriela Szabo, fosta campioana olimpica la atletism, Miodrag Belodedici, dublul castigator al Cupei Campionilor Europeani, Dorinel Munteanu, liderul all-time al selectiilor pentru nationala Romaniei, dar si in prezenta ambasadorului UEFA EURO 2020, Christian Karambeu.

Gabriela Szabo:

„Sunt extrem de emotionata sa fiu astazi aici, alaturi de oameni care au scris istorie, oameni care au adus bucurie in sufletele a sute de mii de oameni, care i-au privit si care au fost alaturi de ei. Imi doresc sa indeplinim aceasta misiune cu bine pentru ca Bucurestiul si Romania au nevoie de competitii internationale de cel mai inalt nivel”.

Miodrag Belodedici:

„Este o onoare pentru mine sa fiu ambasador EURO 2020 la Bucuresti. Turneul final va pune tara noastra pe harta fotbalului european. Speram sa fie unul din multe alte evenimente majore pe care le gazduim”.

Dorinel Munteanu:

„Aceasta distinctie, de ambasador EURO 2020, impreuna cu primul meci la echipa nationala, primul gol, momentul cand am devenit cel mai selectionat jucator din istoria tricolorilor, sunt lucrurile de care sunt cel mai mandru in cariera mea in fotbal. Sunt unul dintre principalii sustinatori ai echipei nationale in drumul spre EURO 2020, turneu final care va aduce Romaniei numeroase beneficii de imagine si, speram, nu numai”.

In cadrul evenimentului, Christian Karambeu, ambasador UEFA EURO 2020, a anuntat ca tragerea la sorti a grupelor turneului final va avea loc la Bucuresti, in data de 30 noiembrie 2019.

Citeste si...  Căldură mare! Ruby a pozat fără sutien

„De-a lungul timpului, Romania a dat foarte multe talente fotbalistice, merita sa fie una dintre gazdele EURO 2020. Ma bucur sa ma aflu aici, alaturi de fosti adversari de pe terenul de joc, pe un stadion superb. Sunt prezent aici sa va dau o veste mare: pe 30 noiembrie 2019, Bucurestiul va fi gazda tragerii la sorti a turneului final. Va felicit si va doresc mult succes atat echipei, pe teren, cat si celor implicati in organizare. 5 miliarde de telespectatori vor fi cu ochii pe acest eveniment organizat si la Bucuresti”, a declarat Christian Karembeu

Alaturi de ambasadorii EURO 2020 la Bucuresti, la eveniment au mai fost prezenti Razvan Burleanu – Presedinte FRF, Cosmin Contra – antrenorul echipei nationale si fostii internationali, Adrian Mutu si Lucian Sanmartean.

Vizitatorii prezenti la Arena Nationala au primit un bilet de tombola, iar maine, prin tragere la sorti, vor fi desemnati 11 cistigatori care vor primi cate un tricou al Nationalei semnat de ambasadorii EURO 2020 la Bucuresti.

Bucurestiul este unul dintre cele 12 orase care vor gazdui EURO 2020. Este o editie aniversara, care celebreaza 60 de ani de la primul Campionat European. In Capitala Romaniei se vor juca trei meciuri ale grupei C, pe 14, 18 si 22 iunie 2020, si o optime de finala pe 29 iunie 2020.

Daca se va califica, Nationala Romaniei va fi repartizata in grupa C si va juca cel putin doua meciuri la Bucuresti.

Trofeul Henri Delaunay, acordat castigatoarei Campionatului European de fotbal, poarta numele primului Secretar General al UEFA, care a avut ideea organizarii unei astfel de competitii continentale.

Trofeul Delaunay va fi inmanat castigatoarei EURO 2020 la Londra, dupa finala de pe stadionul Wembley din 12 iulie 2020.