Uniunea Salvaţi România a pierdut definitiv procesul pe care i l-a intentat Primarului General al Capitalei Gabriela Firea, pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputație și imagine.

Primarul general al Capitalei: Gabriela Firea fusese chemată în instanţă în iunie 2017 de către reclamanţii Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria, Gâdiuță Alexandru Valeriu şi Uniunea Salvați România (USR), pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputație și imagine, prin formularea de afirmații denigratoare, defăimătoare și mincinoase. Pentru aceast fapt, reprezentantii USR solicitau şi daune morale în valoare totală de 500.000 lei.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea:

„Doi ani în care Uniunea Salvaţi România, Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria şi Gâdiuţă Alexandru Valeriu au sperat că vor primi de la Gabriela Firea câte 125.000 de lei, daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine privată. Tribunalul Bucureşti a respins integral cererea de chemare în judecată, stabilind că nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale. Aşadar, dosarul nr. 21166/3/2017 se închide după doi ani de zbateri din partea celor patru reclamanţi”.

Citeste si...
Raluca Turcan crede că le știe pe toate și anunță dizolvarea ALDE

Concret, instanţa a stabilit că declaraţiile formulate în mass-media de către Primarul Capitalei în contextul incidentului din data de 08.06.2017, când un grup de persoane a pătruns prin violență în sediul Primăriei Municipiului București și ulterior în sala unde avea loc ședința Consiliului General al Municipiului București, nu au caracterul unei fapte ilicite, nefiind formulate cu rea-credinţă, ci doar cu scopul de a exprima opinia personală a Gabrielei Firea. De asemenea, instanţa arată că reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.