Primăria Capitalei recționează după ce mai mulți politicieni au precizat că „de ziua Europei, într-o capitală europeană mai multe cartiere nu au apă caldă pentru că Radet a fost neglijat de Gabriela Firea

În legătură cu informaţiile apărute în mediul online referitoare la faptul că „de ziua Europei, într-o capitală europeană mai multe cartiere nu au apă caldă pentru că Radet a fost neglijat de Gabriela Firea, Primăria Capitalei face următoarele precizări:

Metodele politicienilor de a se promova denigrând în mod abuziv activitatea Primăriei Capitalei – fără a se documenta şi ignorând deliberat adevărul – nu reprezintă altceva decât dovada că aceştia abordează problemele oraşului în mod superficial, tendenţios, doar în scopuri politice.

Concret, pentru corectă informare a opiniei publice, Primăria Capitalei aduce la cunoştinţa bucureştenilor faptul că:

În acest moment, RADET nu înregistrează nici o avarie în reţea, ci executa lucrări programate de reparaţii, demarând în acelaşi timp ample lucrări de investiţii.

Amplu program de modernizare a rețelei de termoficare

Începând de astăzi, 9 mai, pentru prima dată în ultimii 10 ani, RADET a demarat cel mai amplu program de modernizare a reţelei de termoficare din Capitală. Angajaţii regiei înlocuiesc zilele acestea primele vane de sectorizare pentru apa caldă, pe Magistrala 2, din zona Piaţa Muncii, unde au fost înregistrate numeroase avarii iarna trecută. Pentru desfăşurarea lucrărilor, apa caldă este oprită temporar în zonă, pentru maximum 36 de ore.

Citeste si...
Gabriela Firea vrea delimitarea accesului în București

Vanele de sectorizare moderne sunt componente esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului de termoficare întrucât, în cazul unei avarii, întreruperea apei calde se poate face doar pe segmentul afectat şi nu pe segmente mai largi aşa cum se întâmpla până acum din cauza vanelor învechite.

RADET va executa ample lucrări de modernizare a reţelei de termoficare pe tot parcursul anului. Astfel, în perioada următoare, vor începe lucrările de modernizare a reţelei în zonele Bobocica, Ferentari şi Drumul Taberei, prin înlocuirea ţevilor, a vanelor şi a altor componente importante. În zonele respective, vor fi instituite soluţii de provizorat astfel încât cetăţenii să nu sufere de lipsa apei calde, se mai precizează într-un comunicat al PMB.