Avand in vedere avertizarile emise de meteorologi, care anunta cod portocaliu de ploi si vijelii pentru urmatoarele doua zile, in Capitala, Primarul General, Gabriela Firea, a dispus  tuturor responsabililor din cadrul PMB, dar si institutiilor din subordinea Municipalitatii sa ia masurile care se impun, pentru a preintampina eventualele evenimente deosebite.

Astfel, Edilul sef a solicitat operatorilor de salubrizare sa fie pregatiti pentru a interveni in toate sectoarele Capitalei, in degajarea rigolelor si a gurilor de scurgere, indepartand acumularile necontrolate  de deseuri.

Reprezentantii ApaNova vor avea echipe operative in teren, astfel incat sa poata interveni cat mai rapid pentru eliminarea acumularilor de apa, numarul de echipaje urmand a fi suplimentat in cazul in care este necesar. De asemenea, dispeceratul ApaNova este in contact permanent cu dispeceratul Administratiei Nationale Apele Romane pentru a monitoriza nivelul apei in colectorul casetat, iar in cazul in care volumul de precipitatii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legatura al Casetei cu raul Dambovita, pentru a permite tranzitarea unui debit cat mai mare de apa.

RATB are echipe pregatite sa intervina in cazul in care se vor inregistra acumulari de apa la nivelul refugiilor sau al statiilor, sau copaci cazuti pe liniile de contact.

De asemenea, echipele de interventie ale Administratiei Strazilor se vor afla in teren pentru a repune in functiune, in cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, dar si pentru a verifica starea semafoarelor, din punctul de vedere al sigurantei. Echipele Luxten si Enel vor fi pregatite sa intervina in cazul producerii unor defectiuni la sistemul de iluminat public si la nivelul sistemului de alimentare cu energie electrica al Capitalei, iar RATB va avea in atentie reteaua aeriana a transportului electric – tramvaie si troleibuze.

Citeste si...  Doru Mărieș spune că Iliescu si Gelu Voican e bine să aiba un nod in gât

Reprezentantii ALPAB si ai ADP-urilor de sector  vor interveni astfel incat copacii afectati de vant din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administreaza sa nu reprezinte un pericol pentru bucuresteni.

De asemenea, reprezentantii Politiei Locale vor lua legatura cu toti detinatorii de structuri publicitare pentru ca acestia sa securizeze corespunzator panourile, astfel incat acestea sa nu reprezinte un pericol pentru trecatori. Politistii locali vor solicita, de asemenea, tuturor detinatorilor de utilitati sa ia masuri pentru ca semnalizarea  lucrarilor aflate in executie sa fie intretinuta corespunzator.

Totodata, dispeceratele RADET si echipele de interventie vor functiona in regim permanent, pentru solutionarea oricaror probleme aparute in teren. Pentru informatii suplimentare, bucurestenii au la dispozitie numerele de telefon: TELVERDE – 0800.800.868.