Primăria Capitalei In toate cele 6 sectoare ale Capitalei au fost demarate tratamentele de combatere a poleiului.Peste 260 de utilaje si aproximativ 300 de operatori manuali sunt pregatiti sa intervina in aceasta noapte

Avand in vedere avertizarea de tip Cod Portocaliu, emisa de meteorologi, care anunta depuneri semnificative de polei a Capitalei , operatorii de deszapezire au efectuat tratamente de combatere a poleiului in zonele din proximitatea pantelor, rampelor si a podurilor. In prezent, operatorii de salubrizare verifica toate arterele, intervenind punctual acolo unde s-a format polei.

Pentru interventia din aceasta noapte, potrivit raportarilor operatorilor de deszapezire, sunt pregatite sa actioneze 266 de utilaje destinate aplicarii tratamentelor preventive, in timp ce 294 de operatori manuali vor interveni pentru curatarea statiilor si refugiilor STB, a trotuarelor dar si a gurilor de metrou.

Ulterior, pe parcursul nopții, în functie de evoluția fenomenelor meteorologice, operatorii de salubrizare vor efectua si alte tratamente de combatere a poleiului pe toate arterele cuprinse in Urgenta I, respectiv pe strazile cu trafic RATB, obiective sociale, institutii publice, institutii de invatamant etc, dar și in zonele cu risc, respectiv pante, rampe, poduri, continuandu-se cu strazile cuprinse in Urgenta II, respectiv strazile laterale.

Citeste si...  Din pricina poleiului, troleibuzele, scoase din circulatie de STB SA

In ceea ce privește curățarea trotuarelor din Capitala, reamintim ca, potrivit ART. 12 din Anexa 1 a Hcgmb nr. 120/2010 privind normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, “persoanele fizice și juridice au obligația ca pe timp de iarna sa îndepărteze țurțurii de gheata formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, sa curețe, in maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheata formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților, și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal sa se desfășoare in condiții normale”.

Astfel, pentru neindepartarea ghetii de pe trotuare, inspectorii din cadrul Politiei Locale a Municipiului Bucuresti – Directia Control, au aplicat, in perioada 24.01 – 25.01.2019, un numar de 211 somatii si au sanctionat 9 agenti economici cu amenda in cuantum total de 12.000 lei.

Totodata, s-a solicitat ca fiecare politie locala de sector sa actioneze in acelasi mod, in zonele de competenta.

Mentionam ca actiunile de control referitoare la curatarea trotuarelor de zapada vor continua si in zilele urmatoare.