Diploma de Excelenta pentru Primaria Capitalei pentru ”Investitii semnificative în proiecte de sanatate”

Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), a obtinut, in cadrul celei de-a XV- a editii a Galei Administratie.ro, Diploma de excelenta pentru ”Investitii semnificative în proiecte de sanatate”.

Evenimentul a avut loc pe 12 decembrie la Cluj-Napoca, a fost dedicat în exclusivitate administratiei publice centrale si locale din România si, ca in fiecare an, a premiat cele mai valoaroase proiecte derulate sau finalizate in domenii precum infrastructura, asistenta sociala, educatie, sanatate sau turism.

Astfel, un juriu alcatuit din personalitati ale asociatiilor profesionale si mediului universitar au oferit Primariei Capitalei aceasta distinctie ca urmare a programelor si proiectelor implementate in premiera de PMB in domeniul sanatatii, pentru care a alocat, in perioada 2018- 2021, aproximativ 25 de milioane de euro.

Proiectele care au adus Primariei Capitalei, prin ASSMB, Premiul de excelenta pentru ”Investitii semnificative în proiecte de sanatate” au fost dedicate unor probleme de sanatate care pana acum nu aveau solutii, si care au fost apreciate de comunitatea medicala, medici si cadre universitare de la facultatile de medicina din Romania, asa cum reiese din concluziile conferintelor de specialitate din domenii precum embriologie si infertilitate, oncologie, medicina scolara.

Cele mai importante proiecte care au atras atentia juriului si pentru care Primaria Capitalei este considerata un exemplu de bune practici sunt:

– Programul FIV – „O șansă pentru cuplurile infertile”, ce prevede acordarea unui sprijin financiar cu o valoare totală de până la 13.800 lei/cuplu infertil din București cu indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro. Prima etapă a avut ca țintă 1.000 de beneficiari și a înregistrat 1054 dosare depuse și aprobate, iar FIV 2 (derulare 2019-2020) este dimensionat pentru 2.000 de beneficiari, până acum fiind aprobate 490 de dosare. Până în prezent, 174 de familii s-au bucurat să devină părinți prin intermediul primei etape a acestui program, pentru alți viitori beneficiari procedurile fiind în derulare.

Citeste si...
Nicușor Dan și Firea au mutat războiul la Parchet

– Proiectul „Newborn – O șansă pentru cuplurile infertile”, derulat prin Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Prof. Dr.Panait Sîrbu”, are un buget de 190.000 de euro și vizează 138 femei si 175 bărbați, pentru a beneficia de sprijin financiar pentru prezervarea fertilității, înainte de a începe tratamentele oncologice (chimio-/radioterapie, tratamentul chirurgical). Oncofertilitatea s-a născut din dorința legitimă a persoanelor diagnosticate cu cancer de a avea copil chiar și după tratamentele oncologice, tratamente care au ca reacție adversă – temporară sau permanentă – infertilitatea.

– Proiectul „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente” se adresează bucureștenilor diagnosticați cu cancer mamar, ținta fiind de aproximativ 1.000 de beneficiari. Până în prezent, au fost aprobate 229 de cereri, valoarea totală decontată fiind de peste 630.000 de euro.

– Proiectul „Consultații stomatologice și aplicare de aparate ortodontice” are ca beneficiari elevii din municipiul București cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani și se derulează până în anul 2021 prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof.Dr. Dan Theodorescu”. Cu un buget total de aproximativ 200.000 de euro, programul prevede sprijin financiar pentru un numar de 1234 de aparate ortodontice mobile.

– Proiectul „Smile – Mobile” vizează 2.000 de beneficiari, elevi din municipiul București cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani. Sprijinul financiar acordat este în cuantum de maxim 1.100 de lei / beneficiar, sub formă de vouchere.

– Proiectul „Smile”, cu implementare până în decembrie 2020, prevede sprijin financiar pentru un numar de 20.000 beneficiari și constă în aplicarea de aparate ortodontice fixe.

La eveniment au participat reprezentanti ai administratiei publice, primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti ai consiliilor judetene, reprezentanti ai institutiilor guvernamentale si ai asociatiilor profesionale din administratia locala.

Acest eveniment, care a dobandit notorietate de-a lungul anilor, evidentiaza eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului administratiei publice din România, prin proiecte ce au ca scop imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor.