Primăria Capitalei anunță lansarea sesiunii de selecție publică a proiectelor cu finanțare nerambursabilă din bugetul municipalității, pentru activități sociale adresate grupurilor vulnerabile. Sumele care pot fi acordate proiectelor sunt cuprinse între 480.000 și 200.000 lei.

„Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a lansat sesiunea de selecție publică de proiecte cu finanțare nerambursabilă din fondurile bugetului local al Municipiului București pentru activități nonprofit de interes local, în vederea dezvoltării și diversificării serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile dezavantajate social, pentru anul 2019”, informează Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, programul de finanțare din acest an prevede o singură sesiune de selecție a proiectelor. Suma totală alocată în 2019 este de 6.000.000 de lei. Cererile de finanțare trebuie depuse la Registratura Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, iar data limită 18 iunie, ora 16:30.

„Solicitanții care pot participa la procedura de atribuire a contractului de finanțare nerambursabilă sunt persoanele juridice fără scop patrimonial – asociații și fundații – sau culte religioase recunoscute conform legii, care sunt acreditate și, după caz, licențiate ca furnizori de servicii sociale, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu. Una dintre condițiile de participare la selecție este ca durata de implementare a activităţilor proiectului (perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data finalizării ultimei activităţi prevăzute în cadrul proiectului) să nu depășească data de 15.12.2019”, mai arată municipalitatea.

Citeste si...  Video șocant. Filmați în timp ce făceau sex în clopotniță

Sumele care vor fi acordate pe fiecare proiect în parte depind de categoria proiectului, astfel: maxim 480.000 lei pentru fiecare proiect de tip I (buget total alocat în valoare de 4.800.000 lei); maxim 200.000 lei pentru fiecare proiect de tip II (buget total alocat în valoare de 600.000 lei); maxim 200.000 lei pentru fiecare proiect de tip II (buget total alocat în valoare de 600.000 lei)

Proiectele sociale de tip I sunt cele din sectorul neguvernamental în vederea dezvoltării și diversificării serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile, dezavantajate social.

Proiectele de tip II vizează efectuarea de studii, cercetări și prognoze în domeniul social, iar proiectele de tip III au drept obiectiv respectarea drepturilor și libertăților fundamentale din grupurile vulnerabile, prevenirea și combaterea discriminării, egalizarea șanselor pentru persoanele din grupurile vulnerabile, reinserția pe piața forței de muncă etc.