Momente emoționante la liceul la care învăța Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani, din județul Olt, dispărută în urmă cu aproape două luni. Adolescenta ar fi trebuit să înceapă azi clasa a X-a. Colegii și profesorii ei refuză să creadă că nu-o vor mai vedea niciodată. I-au păstrat locul din bancă liber, iar în catalogul pentru noul an școlar apare și numele Alexandra Măceșanu. Au fost multe emoții și la Craiova, la liceul unde învăța Luiza Melencu. Mama și bunicul au mers la festivitatea de deschidere a anului școlar. Iar mama Luizei a ținut un discurs în fața colegilor si profesorilor fiicei sale.

Directorul școlii la care învăța Alexandra Măceșanu: „Din păcate, după cum știți, eroina acestui eveniment nefericit este eleva liceului nostru, Alexandra Măceșanu, care astazi ar fi trebuit să fie împreună cu noi și să se bucure de revederea cu colegii și cu profesorii.”

Așa a început prima zi de școală la Liceul Mihai Viteazul din Caracal. Colegii Alexandrei vorbesc despre ea la prezent şi încă mai speră să o vadă intrând pe porțile școlii.

Colegă: „Noi simțim că trăiește, și știm că trăiește și vrem asta, să se întoarcă la noi.”

Coleg: „Când se va întoarce va primi tot ajutorul nostru, să fie ca înainte. Să ne continuăm viața ca și până acum.”

Colegă: „Alexandra, noi așteptăm și speram că oriunde ai fi ești în viață și că o să te întorci la noi.”

Colegii i-au păstrat Alexandrei locul din bancă gol, iar numele adolescentei e trecut și în noul catalog.

Directorul adjunct al școlii la care învăța Alexandra Măceșanu: „În situația în care nu este niciun document oficial care să ateste altceva decât ceea ce știm, ea este elevă a Liceului Mihai Viteazu.”

Citeste si...
Mânaţi de revoltă, românii au ieşit în stradă. Piaţa Victoriei, plină de oameni care se gandesc la copila Alexandra

Părinţii spun că stau cu sufletul la gură, cât timp copiii lor sunt la şcoală, mai ales că transportul în judeţul Olt e în continuare o problemă.

Părinte: „M-am speriat și vă rog să mă credeți că mi-a fost frică să o mai las să vină la școală aici.”

Antonie Tiguan, preşedintele elevilor: „Nu în toate localitățile sunt microbuze care să transporte elevii la liceu, iar acolo unde sunt nu circulă foarte regulat.”

Pentru Alexandra Măceşanu, azi ar fi trebuit să fie prima zi din clasa a 10-a.

Mama Luizei Melencu, mesaj emoționant pentru colegi și profesori
Monica Melencu: „Aş fi dorit să particip la deschiderea anului şcolar alături de Luiza. Astăzi nu veţi mai avea parte de zâmbetul Luizei, pentru că un monstru cu chip de om a răpit-o şi nu spune unde a dus-o. Odată cu dispariţia Luizei, parcă s-a pierdut o părticică din univers, s-au pierdut multe zâmbete, multe idealuri. (…) Suntem cu gândul numai la tine şi te asigurăm că uşa casei, uşa internatului, uşa şcolii vor fi mereu deschise.”

Stelian Iordache, bunicul Luizei: „Nu aveau niciun drept să îi facă Luizei ce i-au făcut… Un lucru josnic, un lucru josnic i-au făcut acești indivizi. Voia să facă școala de șoferi, să își ia o mașinuță, să fie și ea… Chiar s-a bucurat foarte mult, eram pregătiți. Dar această întâmplare nefericită…”

caracal, prima zi de şcoală, gheorghe dinca , crime caracal, luiza melencu, alexandra macesanu, an scolar 2019 2020