Prima zi de negocieri între PNL, USR-PLUS şi UDMR s-a finalizat. Liderii celor trei formaţiuni anunţă că doresc ”o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză”. Discuţiile vor fi reluate duminică.

”Echipele de negociere ale PNL, USR-PLUS şi UDMR au avut astăzi prima rundă de discuţii pentru constituirea noii majorităţi parlamentare. A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare şi cel privitor la funcţionarea majorităţii parlamentare. La negocierile politice fiecare formaţiune şi-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea şi funcţionarea coaliţiei”, se arată într-un comunicat de presă comun, semnat de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor.

Potrivit documentului, în ceea ce priveşte programul de guvernare, ”a fost stabilită structura acestuia şi modul în care se armonizează programele celor trei formaţiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole”.

”Totodată, s-au convenit coordonatele activităţii comune la nivel parlamentar care stau la baza funcţionării majorităţii. Liderii celor trei formaţiuni şi-au afirmat voinţa de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, formaţiunile politice vor relua mâine discuţiile, iar informaţii referitoare la derularea acestora vor fi transmise şi în zilele următoare prin comunicate oficiale şi comune.

Negocierile au început, sâmbătă, la ora 09.00.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a convocat consultări cu partidele parlamenare, în vederea desemnării unui premier.

Citeste si...
Cod galben de ploi și furtuni în Capitală și 30 de județe. HARTA zonelor afectate