Declarațiile Mădălinei Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis:

„Președintele Klaus Iohannis a luat act de scrisoarea trimisă de coaliția PSD-ALDE de retragere a sprijinului politic pentru Guvern. 

Potrivit art 106, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării sau în alte cazuri. Conform art 107, dacă primul ministru se află într-una din situațiile de la art. 106  sau este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, Președintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuțiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Deocamdată nu ne aflăm în niciuna din situațiile menționate în Constituție.

Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie ca urmare a demisiei primului-ministru sau prin adoptarea în Parlament a unei moțiuni de cenzură, Președintele României va declanșa procedurile constituționale în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezolvarea crizei este strict responsabilitatea partidelor care au generat-o, iar președintele cere rezolvarea de URGENȚĂ a situației”.

Citeste si...
Decizia lui Dragnea în privinţa viitorului candidat PSD la prezidenţiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.