Ioan Nicolae a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Cel mai bogat patron de club de fotbal din România, cu o avere estimată la 500-600 de milioane de euro poate face recurs la decizia judecătorilor.

Au apărut și primele reacții din tabăra giurgiuvenilor. Președintele celor de la Astra, Dani Coman, a spus că nu crede că aceasto condamnare poate afecta echipa.

 

Dumnealui va avea grijă de club în continuare, aşa cum a avut şi când a fost prima condamnare. Nu ştiu prea multe detalii. Este echipa dumnealui, va avea în continuare ultimul cuvânt de spus”, a declarat Dani Coman 

„Am auzit şi eu, nu am ce să comentez, n-am nici date, n-am nimic”, a spus și Mulțescu pentru sursa mai sus citată.

Citeste si...  Remiză albă între Astra Giurgiu și FK Oleksandria

Și soția lui Ioan Niculae a fost condamnată în acest dosar

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae, preşedinte Interagro la data faptelor) a fost condamnată la 3 ani închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Bărac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a mai dispus ca SC Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.