Senatoarea PSD Gabriela Firea, vicepreședinte al partidului, a declarat miercuri că toate declarațiile făcute în legătură cu cazul Nana nu au avut niciun scop electoral sau denigrator la adresa fostului președinte Traian Băsescu.

gabi_firea__2_67601700

În ceea ce privește obiectul dosarului pentru care Traian Băsescu a fost audiat miercuri la Parchetul General, Gabriela Firea susține că declarațiile fostului președinte la adresa sa sunt „fără echivoc”.

„A fost o presiune psihică pe care domnia sa a dorit să o exercite asupra mea în calitate de membru și comunicator al Comisiei de anchetă Nana, în care era vizată și parte din familia domniei sale. Consider că intenția sa a fost clară — aceea de a amenința și șantaja un senator al României și de a umili un cetățean al acestei țări. Într-o democrație consolidată cum ne dorim să fim aceste fapte sunt pedepsite de lege și anchetatorii vor decide care să fie această pedeapsă. Eu nu pot decât să aștept rezultatul acestor audieri și acestor anchete”, a completat ea.

Întrebată dacă se simte mai în siguranță cu Traian Băsescu la Parchet, Gabriela Firea a negat. „În siguranță nu mă pot simți atunci când îl văd pe fostul președinte la Parchet, mă simt în siguranță câtă vreme sunt un om credincios și câtă vreme am încredere că justiția este făcută doar cu pregătire profesională și cu oameni cinstiți, oameni corecți. Aceasta este nădejdea mea în momentele următoare”, a explicat ea.

Senatoarea PSD s-a arătat convinsă că în perioada următoare fostul președinte va răspunde și întrebărilor procurorilor de caz, așa cum a făcut și ea pe 23 ianuarie, când a fost citată.

Citeste si...
Până la urmă s-a dovedit nevinovăţia comisarului Traian Berbeceanu