Tableta Google ar putea rivaliza cu Android pentru iPad mini

 nexus (8)

Google Nexus 8: În fiecare an, Google îşi lansează cel puţin o tabletă, iar 2014 are mari şanse să fie anul în care vom vedea un Nexus 8, rivalul potrivit cu Android pentru iPad mini.

Gigantul din Mountain View a anunţat în 2012 primul Nexus 7, iar anul trecut, în loc să schimbe respectiva titulatură, a lansat Noul Nexus 7. Mai multe surse apropiate de companie au confirmat că 2014 va fi anul tabletei Nexus 8, informează playtech.ro.

Până la această oră nu există nici un fel de informaţie oficială despre următoarea tabletă Nexus. Cu toate acestea, există mai multe surse care încearcă să ne convingă că Nexus 8 va fi primul dispozitiv creat sub atenta supravegherea a companiei lui Larry Page care va face trecerea la un procesor pe arhitectură de 64 biţi. Procesorul folosit va fi aproape sigur de la Qualcomm şi sunt mari şanse să vorbim fie de un Snapdragon 410, fie de un Snapdragon 610 sau 615. Cu toate că nu există încă alte dispozitive cu astfel de configurații pe piaţă, primul dintre cele trei ar trebui să ajungă la producători până la sfârşitul lunii iunie, în timp ce celelalte două sunt menită să fie făcute publice în cel de al treilea trimestru al acestui an.

Cantitatea de memorie RAM care va fi integrată în tabletă este de 3GB, pe când sistemul de operare preinstalat e posibil să fie Android 4.5. În imaginea de mai sus, tableta reprodusă, chiar dacă nu este exclus să fie un Nexus 8, are mari şanse să fie acoperită de o carcasă de proteţie menită să ascundă designul real al produsului până la lansarea oficială.

 

Citeste si...
Piperea, la mitingul românilor cu credite în franci elveţieni: Băncile nu negociază individual cu clienţii, trebuie să formaţi grupuri mari