Decizie de ultimă oră privind bugetul pe 2019. Proiectul de buget a stârnit ample nemulțumiri în rândurile primarilor de mari orașe, care au acuzat că banii alocați de executiv nu sunt suficienți pentru realizarea planurilor de investiții. Guvernul ar putea amâna adoptarea bugetului pentru 2019 până la finele acestei săptămâni, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Premierul Viorica Dăncilă anunța că vor fi făcute toate eforturile ca bugetul să fie adoptat, marți, de Executiv.

De asemenea, șeful Executivului a anunțat că va fi la Bruxelles, miercuri și joi, unde va participa la conferinţă cu titlul „Lupta împotriva antisemitismului”, unul dintre primele evenimente organizate de România în contextul deținerii Președinției Consiliului UE. Cu această ocazie Dăncilă va participa şi la sesiunea plenară a Comitetului European al regiunilor, unde va prezenta priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Despre bugetul romaniei, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici spunea, sâmbătă, că marți după-amiază sau seara bugetul va ajunge în Parlament, după ce va fi adoptat de către Guvern.

Premierul Dăncilă și ministrul Finanțelor Teodorovici au participat, duminică, la ședința CEx al PSD, unde au prezentat bugetul pentru acest an. La finalul ședinței, Viorica Dăncilă a declarat, referitor la nemulțumirea primarilor cu privire la sumele alocate administrațiilor locale pentru 2019, că unele afirmații ale acestora sunt reale, iar altele „sunt în spirit electoral”.

Citeste si...  Control. Inspecţia Judiciară verifică dosarele de mare corupţie

Referitor la banii pentru administrațiile locale, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ca răspuns acuzațiilor Gabrielei Firea, că bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut, iar cei aleși să facă ce au promis în campanie, nu să dea banii pe prostii.

La rândul său, Eugen Teodorovici a spus că va analiza posibilitatea redistribuirii la Sănătate a unor fonduri alocate serviciilor secrete.

De asemenea, în privința solicitării unui aviz CSAT pentru modificarea bugetului serviciilor, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu a fost luată încă o decizie, precizând că „acum o să discutăm”.

„Așa cum s-a subliniat avem trei domenii prioritare – sănătate, educație și investiții publice. Bugetul nostru va reflecta tocmai aceste priorități”, a spus Dăncilă.

Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.