Secretarul american al energiei, Rick Perry, participă la Summitul Inițiativa celor Trei Mări de la Bucureşti. Cu această ocazie, Perry va avea o discuţie şi cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, potrivit unor surse politice.

Oficialul american soseşte în România după o vizită în Rusia. La începutul lunii august, Perry a avut o discuţie cu ambasadorul României în SUA, George Maior, pe tema exploatărilor de gaze din Marea Neagră.

 

Discuţiile dintre cei doi vin la o săptămână după ce Liviu Dragnea a fost vizitat de şefii OMV şi Exxon Mobile, care i-au transmis că vor vedea forma finală a legii offshore şi apoi vor lua o decizie dacă vor continua investiţiile, liderul PSD spunând că puterea nu renunţă la forma actuală a legii.

Citeste si...  Protestul procurorilor și judecătorilor, făcut praf din SUA: 'Acești magistrați politruci au mintea îmbuibată de prostie'

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis, pe 2 august, Parlamentului, spre reexaminare, legea care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Decizia vine după critici dure ale ambasadorului SUA, Hans Klemm, la adresa actului normativ.