Președintele unei asociații pentru dezvoltarea societății civile a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, după ce acesta ar fi păgubit peste 300 de persoane cu suma de aproximativ 150,000 de euro. Prin prisma funcției sale de președinte de asociație, bărbatul de 40 de ani din Chiajna, hudețul Ilfov, a strâns suma de 147.930 de euro de la 329 de persoane, cărora le-a promis că în schimbul sumelor de bani, aceștia vor pleca în excursii peste hotare.

Președintele unei asociații a păgubit 329 de persoane promițindule excursiile în Europa, America și Asia, pe care le-a promis bărbatul pe pagina de Facebook a asociației pe care o conduce ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar acest lucru nu s-a întâmplat și banii persoanelor păcălite ar fi ajuns în buzunarul bărbatului din Chiajna, județul Ilfov, care a fost reținut ieri de polițiști.

Președintele de asociații a păgubit 329 de persoane

„La data de 18 august, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au reținut pentru 24 de ore un bărbat, de 40 de ani, din Chiajna, județul Ilfov, bănuit de înșelăciune în formă continuată. Din cercetări a rezultat că bărbatul, în calitate de președinte al unei asociații pentru dezvoltarea societății civile, în perioada ianuarie – iulie 2019, prin promovarea pe pagina de socializare a asociației, ar fi indus în eroare 329 de persoane, organizând 14 excursii care urmau să aibă loc în cursul anului 2019, către diferite destinații din Europa, America și Asia, pentru care ar fi încasat 147.930 de euro. Sumele încasate în acest scop ar fi fost folosite atât în interes personal, cât și pentru a onora excursiile deja contractate și pentru care încasase contravaloarea, aspect relevat de situaţiile financiare, rulajul conturilor şi de expertiza contabilă efectuată în cauză”, au anunțat autoritățile gorjene.

Astăzi, urmează ca bărbatul de 40 de ani să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă.


Citeste si...
Kovesi: Am solicitat colegilor de la DNA Ploiești un raport scris despre dosarele persoanelor care au făcut acuzațiile în spațiul public