Președintele Ucrainei a fost spitalizat de urgență după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit! Volodimir Zelenski este diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2, a anunțat Administrația Prezidențială de la Kiev.

Președintele Ucrainei Zelenski a contractat noul coronavirus la începutul acestei săptămâni, după cum arată presa ucraineană

Zelenski, în iunie: „Vreau să le arăt oamenilor că boala asta nu e ca ciuma”

La început, președintele s-a tratat la reședința oficială, sub supravegherea medicului personal, însă starea sa de sănătate s-a înrăutățit miercuri. Deși nicio poziție oficială n-a fost făcută publică, surse din anturajul lui Zelenski susțin că șeful statului a fost internat de urgență într-un spital din Kiev!

Și Olena Zelenskia, soția președintelui, a fost spitalizată două săptămâni, în luna iunie, după ce s-a infectat cu coronavirus. Culmea e că, la acel moment, președintele Ucrainei declara că și-ar fi dorit să se infecteze el cu noul coronavirus pentru a le demonstra cetățenilor că această boală nu este atât de periculoasă precum se vehiculează.

Am vrut să trec prin acest proces, am vrut să mă infectez cu coronavirus. De ce? Pentru a le ușura viața oamenilor. Am discutat cu membrii echipei mele și le-am sugerat: «Haideți să mă îmbolnăvesc, mă izolez imediat. Mă voi odihni etc. și voi trece peste în mod normal». Am vrut să fac asta pentru ca oamenii să înțeleagă că, deși este înspăimântător, până la un punct, te poți îmbolnăvi, îți poate fi rău, dar am vrut să trec eu însumi prin asta și să le arăt, să înțeleagă că boala asta nu e ca ciuma”, declara Zelenski în luna iunie.

Acum, dorința i-a fost „îndeplinită”, iar șeful statului a ajuns la spital în stare gravă.


Citeste si...
Preşedintele Ucrainei își bagă armata în stare de alertă. Se pregătesc mișcări în Donbas și Crimeea