Președintele PSD a convocat ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

CEx luni 5 noiembrie, ora 12,00 la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD „Ovidiu Șincai”, nivel 1M., se spune în anunțul primit de membrii acestui for al PSD.

 În ședința convocată pentru luni social-democrații vor aborda teme politice precum și propunerile pentru ASF și CNA, posibil și situațiile vicepreședinților Adrian Tutuianu șiGabriela Firea, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în această ședință a CEx al partidului nu vor fi discuții despre remanierea guvernamentală, ci despre propunerile pentru ASF și CNA.

„CEX-ul de săptămâna viitoare, care nu are ca obiectiv remanierea, are ca principal obiectiv să discutăm despre propunerile pentru ASF și CNA”, a declarat, vineri, la Parlament, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se va discuta și despre sancțiuni la adresa unor lideri ai partidului, Dragnea a răspuns: „Este vineri și vă rog frumos, chiar nu vreau să îmi stric weekend-ul să comentez toate prostiile și toate invențiile pe care le spun unii pe la televizor și pe diverse site-uri. Consider că zvonurile care nu au nicio bază reală sunt niște prostii”.

Chestionat dacă este o prostie și faptul că vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a invocat dorința unor lideri județeni de excludere din partid a lui Adrian Țuțuianu, Dragnea a replicat: „Nu am spus asta”.

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că unii președinți de organizații județene cer „vehement” excluderea din partid a vicepreședintelui Adrian Țuțuianu pentru „declarații nelalocul lor”.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, vineri, că nu știe când va fi ședința Comitetului Executiv al PSD, însă dacă va avea loc luni sau miercuri, ea va lipsi pentru că va fi într-o delegație la Madrid. Edilul spune că nu pleacă intenționat pentru a lipsi de la CEx.

Citeste si...  Valorează de patru ori cât produce economia României într-un an. A depăşit Google şi a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume

Vicepremierul Viorel Ștefan și-a depus oficial candidatura, în Parlament, pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui document obținut, miercurea trecută, de MEDIAFAX.

Potrivit listei finale cu candidaturile înregistrate pentru funcțiile din Consiliul ASF, document obținut de MEDIAFAX, pentru funcția de președinte s-au înscris 7 candidați, printre care vicepremierul Viorel Ștefan.

Astfel, pentru funcția de președinte ASF și-au depus candidaturile în Parlament: Leonardo Badea (actualul președinte ASF – n.red.), Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Adrian Simionescu, Viorel Ștefan, Radu Toia și Mircea Ursache.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte ASF și-au depus candidaturile Doina Elena Dascălu, Micu Andrei-Răzvan și Sava Claudia Cătălina.

Pentru funcția de vicepreședinte s-au depus 12 candidaturi, printre care cea a deputatului PSD Marius Bota: Micu Andrei-Răzvan, Sava Claudia Cătălina, Toia Radu, Mircea Ursache, Armeanu Ștefan Daniel, Baranga Laurențiu Paul, Bota Marius Sorin Ovidiu, Coca Constantinescu Gheorghe Cornel, Gabriel Grădinescu, Cristian Rosu, Andrei-Liviu Stamatian și Mircea Oancea.

Pentru membrii neexecutivi s-au înscris Birtalan Joszef, Bolchi Florin, Constantinoiu Vicențiu-Marian, Crăciunică Gabriela Luminița, Diab Camelia, Giurescu Ion, Marcu Gheorghe, Mitroi Adrian, Socol Aura Gabriela, Stefan Belloiu, Vorniceanu Marius, Wlassopol Ovidiu Răzvan (actualul prim-vicepreședinte ASF – n.r).

În ceea ce privește candidaturile pentru funcția de membru titular în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) pentru un mandat de 6 ani, din partea PSD candidează Maria Monica Gubernat, actual membru CNA, și Ramona Elena Sorescu, fost producător TV.

Miercuri este progamată ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru votarea noii componențe la ASF și CNA.