Președintele PSD, Viorica Dăncilă, și-a scos miniștrii la un picnic, duminică, după ședința de alegeri de la PSD Teleorman, cu o zi înainte de ședinta CEX al partidului în care se va decide remanierea a cel puțin opt dintre membrii Guvernului. Picnicul a fost organizat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o pensiune din apropierea municipiului Alexandria, în pădure, într-o locație păzită.

La picnic sunt prezenți aproape toți miniștrii Cabinetului Dăncilă, inclusiv ministrul Justiției, Ana Birchall, iar colegul lor Daea le-a pregătit fripturi și porumb copt. Luni are loc ședința CEX la care Viorica Dăncilă a anunțat că va face o remaniere mai largă a Executivului.

„S-a lucrat la evaluarea miniștrilor în această săptămână. Nu am terminat. Luni, în CEX vom vorbi despre o remaniere. În jur de 8 ministere (sunt analizate n.r.). După ce o să prezentăm această evaluare în CEX, vom hotărî împreună ce miniștri sunt remaniați și ce miniștri nu sunt, la propunerea mea. (Deci vor fi niște remanieri?) Vor fi. Am evaluat doar 8 miniștri, voi continua. Nu pot să vă dau acum un număr de miniștri. Poate sunt miniștri unde colegii spun că nu e nevoie, eu voi propune, dar decizie e politică”, a declarat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Călărași.

Citeste si...  Fifor se laudă singur: Se încheie una dintre cele mai bune guvernări de după revoluție

„Da, se află şi portofolii deţinute de cei de la ALDE. Nu am să fac o evaluare pe partid. Am discutat cu partenerii de coaliţie. Le-am explicat care este situaţia la cele 8 ministere şi urmează să luăm o decizie şi din punct de vedere politic, o decizie pe care o s-o comunicăm luni”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată sâmbătă la Slobozia, dacă printre cele opt ministere vizate de remaniere se află şi unele deţinute de ALDE. Chestionată dacă este luată în considerare remanierea miniştrilor care nu au fost vizibili şi nu au comunicat suficient public, cum ar fi ministrul Cercetării Nicolae Hurduc, premierul a răspuns: „Analizez remaniere pe toate portofololiile din cadrul Cabinetului. Am spus că sunt mai multe criterii legate de îndeplinirea programului de guvernare, legate de comunicare, legate de activitatea în teritoriu, de modul în care a gestionat. Fiecare dintre miniştri va fi analizat şi vom vedea dacă în CEx vom remania şi bineînţeles persoana care va înlocui ministrul respectiv”. Şeful Executivului a mai spus că ar dori ca la începutul lunii septembrie să aibă loc a doua rundă de remaniere.