Liviu Dragnea critică magistraţii care protestează faţă de OUG 7/2019, cu o menţiune specială pentru DIICOT, structură de parchet care s-a poziţionat vehement împotriva prevederilor din actul normativ. Preşedintele PSD sugerează că în spatele protestului de la DIICOT s-ar afla Oana Schmidt-Hăineală, fosta şefă a Corpului de control al ministrului Justiţiei, actual consilier al lui Felix Bănilă.

„Mai nou am văzut din partea procurorului-şef DIICOT (proteste – n.r.). Nu ştiu dacă dumnealui a scris sau doamna Hăineală”, a afirmat Liviu Dragnea.

Felix Bănilă, procurorul-şef DIICOT, a fost numit la propunerea ministrului Tudorel Toader. Bănilă s-a poziţionat în favoarea modificării legilor justiţiei în Parlament. În luna ianuarie a acestui an, Oana Schmidt-Hăineală a părăsit Ministerul Justiţiei şi a devenit consilier al şefului DIICOT.

Citeste si...  Gabriela Firea, mesaj de ultimă oră: Răspunsul e foarte simplu: NU

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a adoptat luni, cu o majoritate de 163 voturi, din totalul de 218 procurori prezenți, continuarea protestului cu modificarea formei de protest, urmând ca în perioada 4-22 martie, procurorii Direcției să poarte, în semn de protest, în timpul programului de lucru, o banderolă albă. Direcția constată că OUG 7 modificată nu conține prevederi privind Secția de anchetare, și cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR și Guvernului să elimine reglementările ce vizează structura.