Pro România, partidul lui Victor Ponta, propune tuturor partidelor, Guvernului, preşedintelui ţării, instituţiilor publice un set de zece măsuri care trebuie implementate imediat, în contextul situaţiei create de noul coronavirus, printre care se numără un vot favorabil dat Guvernului Cîţu, interzicerea exportului de medicamente şi amânarea alegerilor locale.

“Pro România propune astăzi tuturor partidelor politice, Guvernului, preşedintelui ţării, instituţiilor publice un set de zece măsuri care trebuie implementate imediat. În primul rând, joi sau când se stabileşte votul, este absolut necesar să avem un guvern cu puteri depline. Dacă va fi un guvern condus de domnul Cîţu, care este deja nominalizat, sigur se pot face propuneri mult mai bune, dar important este să avem acest guvern imediat. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice calcul electoral al PSD, PNL, Pro România şi orice alt partid şi joi să votăm toţi un guvern cu puteri depline care să aibă ca mandat combaterea, luarea tuturor măsurilor pentru limitarea efectelor acestei crize”, a spus Ponta.

El mai solicită limitarea întrunirilor publice, suspendarea cursurilor la toate unităţile de învăţământ din ţară până la sfârşitul lunii martie, realizarea unui proiect de lege prin care unul dintre părinţii, indiferent că lucrează la o instituţie publică sau una privată are dreptul să stea acasă cu copilul.
De asemenea, Victor Ponta mai cere limitarea drastică a transportului în comun în această perioadă şi aplicarea legii care permite munca de la domiciliu.

Citeste si...
SUA are peste 8000 de morți de coronavirus, iar New York-ul este principalul focar

Liderul Pro România mai cere Guvernului să interzică exportul de medicamente şi să aplice recomandarea ca toate cheltuielile pentru sănătate să fie deduse din modul cum se calculează deficitul.
De asemenea, Ponta vrea şi amânarea alegerilor locale până în toamnă.
“Mâine vreau să participăm la întâlnirea deja covocată la guvern cu toate partidele politice şi să demarăm imediat proiectul de lege pentru a amânarea alegerilor locale şi realizarea acestor alegeri împreună cu alegerile parlamentare în luna septembrie. Nu mă interesează calcule politice, nu mă interesează cine nu mai are răbdare să fie ales în vreo funcţie pentru că sănătatea noastră, economia, tot ceea ce ne priveşte în viaţa de zi cu zi e mai important”, a mai afirmat liderul Pro România.

El face un apel pentru ca aceste măsuri să fie adoptate.
“Fac încă o dată un apel preşedintelui, Guvernului, Parlamentului, partidelor politice să lase încăpăţânarea, să lase orgoliile, să lase calculele mărunte privind interesul politic şi să adopte aceste zece măsuri, sigur pot fi şi altele pe care le vom spijini”, a mai transmis Ponta.