Președintele PNL Ludovic Orban și-a exprimat regretul că UDMR nu a mai susținut poziția PNL în plenul comun al Parlamentului, la votul privind rectificarea bugetară cu modificările propuse de PSD și, în același context, în ceea ce privește strategia electorală, liderul liberal a spus că PNL vrea să câștige alegerile cu un scor cât mai mare, pentru a nu mai fi nevoie de alianțe pentru guvernarea României.

Președintele PNL Ludovic Orban: „Pe noi, PNL, ne interesează să câștigăm alegerile cu un scor cât mai mare, astfel încât să nu fie necesare alianțe foarte ample care să complice guvernarea României”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă de la Cluj-Napoca, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor privind decizia UDMR de a nu vota conform poziției PNL, la votul din plenul reunit al Parlamentului de marți privind rectificarea bugetară, și faptul că UDMR ar vrea să intre la guvernare după alegerile parlamentare.

Cei de la UDMR „au schimbat poziția și într-un fel au avut o contribuție la această decizie a PSD”
„Este regretabil că, după ce au fost alături de noi în comisia de buget finanțe și nu au participat la această decizie, (cei din UDMR – n.r.) au schimbat poziția și într-un fel au avut o contribuție la această decizie a PSD”, spuse Orban despre votul UDMR.

Proiectul pentru aprobarea OUG privind rectificarea bugetară a fost aprobat cu 242 de voturi „pentru”, 148 „împotrivă” și 11 abțineri și un parlamentar care nu a votat. Au votat „da” 16 deputați și 7 senatori UDMR, doar unul din parlamentarii maghiari prezenți votâtnd împotrivă.

„România are nevoie în următorii ani, nu numai 4 ani, următorii 8 până la 10 ani, are nevoie de o guvernare stabilă, coerentă, care să acționeze clar, precis, pentru o dezvoltare rapidă a României, pentru o creștere a venitului oamenilor, pentru o modernizare reală a României, pentru o creștere a vitezei de realizare a tuturor proiectelor în societate și în economie”, a declarat Orban, la conferința de presă de la finalul vizitei la mai multe obiective din Cluj.

Care ar fi potențialii parteneri ai PNL
În urmă cu o săptămână, Ludovic Orban a precizat că PNL nu va face alianțe preelectorale la alegerile parlamentare din acest an cu PSD sub nicio formă, iar potențialii parteneri ar fi partidele politice apartenente la grupul politic european (PMP și UDMR), cât și USR-PLUS, care face parte din grupul politic Renew Europe.

„Avem alegeri locale pe 27 septembrie și pe 6 decemrie parlamentare. Obiectivul nostru e să le câștigăm pe ambele. Sondajele mincinoase ne arată la o distanță de 6% față de socialiști, însă în sondajelee reale suntem cu 9% distanță. Ne dorim să fim parteneri cu cei care fac parte din PPE, cu PMP și UDMR. Nu vom face Guvern cu foștii comuniști și vom identifica alți posibili parteneri. (…) În ceea ce privește rezultatele alegerilor parlamentare și locale, PPE va câștiga alegerile și va avea în România un guvern cu care să colaboreze”, a declarat Orban.

De cealaltă parte, președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, după ședința Consiliului Politic Naţional al partidului, că social-democrații nu vor face alianțe preelectorale la alegerile parlamentare din acest an. Ciolacu a declarat marțea trecută că social- democrații sunt „adversari politici la locale și cu Pro România și cu ALDE și cu PPU-sl


Citeste si...
Mircea Badea despre cazul Rarinca