Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, la Constanţa, că nu a primit scrisoarea deschisă de la Călin Popescu Tăriceanu, prin care acesta cere susţinerea liberalilor în demersul de revocare a lui Augustin Lazăr, dar spune că iniţiativa oricum îl găseşte pe procurorul general la final de mandat.

Aflat, duminică, la Constanţa, unde a participat la întâlnirea cu aleşii locali, activul de partid şi candidaţi PNL pentru alegerile europarlamentare pentru regiunea de sud-est, Ludovic Orban a fost întrebat şi despre apelul făcut de Călin Popescu Tăriceanu. „Cine e Tariceanu?”, a întrebat el mai întâi, spunând apoi că nu ştie despre scrisoarea liderului ALDE.

„Nu primesc niciun fel de misive de la el”, a explicat liderul liberal.

Orban a mai comentat pe acest subiect că lui Augustin Lazăr oricum îi expiră mandatul de procuror general.

Citeste si...  Loredana Groza desfințată de Iulia Albu

În scrisoarea deschisă, liderul ALDE le-a cerut, duminică, foştilor colegi din PNL să susţină „‘solicitarea noastră de demitere a lui Augustin Lazăr, unul dintre mulţii călăi ai părinţilor şi bunicilor noştri, omul care şi-a clădit o carieră de succes pe lacrimile şi suferinţele celor care au cutezat să înfrunte regimul de tristă amintire”.

Totodată, Tariceanu face un apel şi legat de preşedintele Klaus Iohannis: „Vă cer să-l convingeţi pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic, să dea dovadă de respect faţă de cei care au fondat Partidul Naţional Liberal, să dea dovadă de respect pentru cei care au murit în temniţele comuniste şi să semneze revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României”.