Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că majoritatea PSD-ALDE din Comisia specială pentru Legile justiției, condusă de Florin Iordache, sunt niște „ageamii”, care ar trebui să se lase de legiferat în domeniul justiției.

„Ce activitate mai are comisia Iordache după ce a generat modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală? La Codul penal au fost 32 din 48 de modificări declarate neconstituționale, iar la Codul de procedură penală 64 din 98, ce să mai facă comisia Iordache? Poate să se ducă liniștiți să se lase de legiferare în domeniul justiției pentru că au arătat clar că sunt niște ageamii și niște indivizi care nu au în cap decât să îl scape din pușcărie pe Dragnea și inventează orice fel de tactică, orice fel de amendament numai pentru a îl scăpa din pușcărie pe Dragnea și evident pe toți acoliții din jurul lui Dragnea care au jefuit România în ultimii ani”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței de luni a Biroului Executiv al PNL.

Președintele PNL a afirmat că liberalii vor veni cu amendamente în privința codurilor penale.

„PNL a fost extrem de implicat în toate dezbaterile privitor la legislația în domeniile justiției, a codului penal, a codului de procedură penală și așa va face în continuare. Vom depune amendamente, vom depune propriile noastre puncte de vedere, de altfel avem foarte multe proiecte de lege care trebuie dezbătute privitor la justiție, la Avocatul Poporului, privitor la controlul prealabil al OUG și la multe alte domenii de activitate. De asemenea vom continua să atacăm la CCR orice fel de articol de modificare a oricărei legi pe care o vom considera neconstituțională”, a conchis Orban.

Citeste si...  Traian Băsescu, atac la Ludovic Orban: Cine nu sare primește condamnare. Abia acum înțelegem de ce a devenit om de nădejde care merita sa faca denunțuri

Birourile reunite ale Parlamentului au stabilit, luni, prelungirea perioadei de activitate a Comisiei speciale pe legile justiției pentru o perioadă de 120 de zile, în contextul în care Liviu Dragnea spunea, săptămâna trecută, că Parlamentul trebuie să reia modificarea codurilor penale.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercurea trecută, întrebat dacă Parlamentul va modifica proiectele Codului penal și Codului de procedură penală, că Legislativul a luat o pauză pentru a fost păcălit de către Guvern, însă acum își va relua atribuțiile.

Chestionat dacă vor fi modificate codurile penale de către Legislativ, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, și acum o să își reintre în atribuții”.

În replică, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat că proiectele Codului penal și Codului de procedură penală pot fi modificate mai rapid de Parlament, dacă sunt în procedură de urgență, decât printr-o OUG.