Președintele PE, Antonio Tajani, și-a exprimat, în deschiderea sesiunii plenare de la Bruxelles, îngrijorarea față de punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi de către Secția specială de investigare a magistraților.

Președintele PE, Antonio Tajani, a spus că această măsură înseamnă limitarea libertăților fostei șefe DNA, inclusiv deplasarea în străinătate și vorbitul cu presa, și a făcut un apel la autoritățile de la București să nu îi pună obstacole în calea candidaturii la șefia Parchetului european.

 

,, Laura Codruța Kovesi rămâne candidatul nostru pentru șefia Parchetului european, se bucură de sprijinul nostru. Cer autorităților române să nu pună obstacole la participarea candidatei la toate fazele procedurii de selecție”, a spus Tajani.

Citeste si...  60000 oameni protesteaza Bruxelles

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunțat că va trimite o scrisoare Guvernului Dăncilă în semn de protest față de ”comportamentul inacceptabil” vizavi de Laura Codruța Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de Secția specială de investigare a magistraților.

Tajani a precizat că PE o sprijină în continuare pe Laura Codruța Kovesi pentru această funcție.