Președintele Klaus Iohannis s-a referit marți, după întâlnirea cu Donald Trump, la reacția premierului Viorica Dăncilă în legătură cu vizita sa în SUA. Dăncilă a spus că președintele ar fi trebuit să se consulte cu Guvernul și cu Parlamentul înainte de a se angaja în discuții cu omologul american. Întrebat în legătură cu acest subiect, Klaus Iohannis a declarant că Viorica Dăncilă ar trebui să mai studieze arhitectura statului.

„Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”, a fost răspunsul președinteului Klaus Iohannis întrebat fiind dacă va da un raport guvernului după întâlnirea cu președintele SUA, Donald Trump.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, în data de 20 august, că ar fi fost benefic ca șeful statului să discute în prealabil cu Executivul.

Citeste si...
Dăncilă îşi face mea culpa: Poate a greşit Dragnea, dar noi unde am fost?

„Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament. Cred că această discuție dl. președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (…) Cred că la întoarcere e normal ca dl. președinte să vină în fața românilor și să spună am obținut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuți și despre anumite probleme care pot consolida relațiile”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică la Antena 3.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.