Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că e foarte important ca alocațiile pentru copii să fie majorate, iar Guvernul să găsească resursele necesare.

„Este foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru majorarea alocațiilor”, a spus Klaus Iohannis. în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie, şeful statului a spus că există „dorinţa comună” în acest sens.

„E dorinţa noastră comună să creştem pensiile şi asta a fost în repetate rânduri subliniat.

Nu am discutat în această perioadă această chestiune”, a afirmat şeful statului.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, într-un interviu presei, că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economiei. El a spus că își dorește creșterile prevăzute pentru pensii și salarii, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”.

Întrebat dacă alocațiile pentru copii vor fi dublate în a doua jumătate a acestui an, Ludovic Orban a răspuns: „Dacă există resurse financiare”.

Citeste si...  Sorana Cârstea, în turul doi la Limoges

Totuși, el a respins ideea ca alocațiile să nu fie majorate deloc în acest an.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat ulterior că susţine 100% declaraţia premierului României, Ludovic Orban.

„Guvernarea PNL este una responsabilă. Venim cu soluţii atât pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului administrativ), cât şi pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile şi populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”, a scris, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, pe reţeaua socială. Acesta afirmă că dinamica creşterii cheltuielilor cu asistenţa socială este condiţionată, ca în orice ţară din lume, de evoluţia economiei şi a încasărilor la buget, „mai ales în situaţia României, unde 2/3 din cheltuieli curente sunt salarii şi asistenţă socială”.