Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni luni, începând cu ora 11, pentru consultări în vederea desemnării premierului.

Şeful statului a programat formaţiunile la consultări politice în funcţie de scorul obţinut la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Președintele Klaus Iohannis, a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Programul consultărilor cu partidele
Consultările vor avea loc luni, 14 decembrie a.c., după următorul program:

Preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la Cotroceni. Programul consultărilor pentru desemnarea premierului

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;

Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament”, se arată în comunicatul emis joi de Administraţia Prezidenţială.

BEC, date finale: PSD, PNL, USR-PLUS, AUR și UDMR formează viitorul Parlament
PSD, PNL, USR-PLUS, AUR și UDMR au trecut pragul electoral la alegerile parlamentare de duminică și vor forma viitorul Parlament, potrivit datelor finale anunțate de Biroul Electoral Central, miercuri seară.

PSD a obținut la Camera Deputaților 28,9%, iar la Senat 29,32%

PNL a primit 25,19% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat a primit 25,58%.

La Camera Deputaților, USR-PLUS a înregistrat 15,37% din voturi și 15,86% la Senat.

AUR a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaților și 9,17% la Senat, iar UDMR 5,74% la Camera Deputaților și 5,89% la Senat.

PMP și Pro România nu au trecut pragul electoral. PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaților și 4,93% la Senat, iar Pro România – 4,09% la Camera Deputaților, iar la Senat 4,13.

Potrivit reprezentanților BEC, datele sunt obținute din centralizarea rezultatelor înainte de soluționarea contestațiilor depuse la Biroul Electoral Central.

Citeste si...
Tăriceanu spune că soluţia de clasare din dosarul lui Lazăr era o formă de a-i aminti lui Iohannis că ar fi avut o obligaţie sau „un şantaj brutal“