„Am făcut această afirmație miercuri, fiindcă atunci evaluarea mea a fost că este posibil ca prin acțiune, asa cum a fost ea concepută, să fie afectată libertatea de exprimare, libertatea presei. Acest lucru mi s-a părut că trebuie atenționat” , a spus șeful statului, care crede că a fost greșit înțeles pentru că s-a exprimat „foarte succint”. Nu pentru că s-ar fi exprimat în altă limbă decât a votanților săi.

iohannis facebook

Iohannis s-a repliat, adică, față de acuzațiile insistente legate de favorizarea unor voci foarte puternice, în detrimentul aplicării legii. Evident, mesajul a fost transmis pe Facebook. Și atunci, a și comunicat: ”Am înțeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept și voi lupta pentru ca România să ramână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuție aici. În același fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare și libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câștigate la Revoluția din decembrie 1989. Și cred cș oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neaparat dintr-o întenție, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenționat”.

Citeste si...  CUTREMUR - Mai multe fonduri publice care deţin acţiuni la Facebook susţin o propunere de înlăturare a lui Mark Zuckerberg din funcţia de președinte