Președintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a declarat, marți, cu referire la informațiile potrivit cărora mitingul din 10 august ar fi fost finanțat din plan extern, că „rămâne de văzut dacă SRI a știut acest lucru”, scrie Mediafax.

„Am văzut și eu ce a apărut în spațiul public. Rămâne să vedem dacă SRI a știut despre acest lucru. Sunt mai multe subiecte. Sigur că, în măsura în care o să avem răspunsuri și o să le putem oferi opiniei publice, o s-o facem. Eu cred că în primul rând ar trebui să existe o finanțare transparentă, dacă vine din străinătate și aici este o chestiune de legislație, pe de o parte. Pe de altă parte, dacă această finanțare vine cu un anumit scop, de a destabiliza structuri și instituții ale statului, sunt lucruri de competența organelor de anchetă, din zona Parchetelor, eventual și din alte instituții”, a declarat Claudiu Manda, președintele Comisiei de control al activității SRI.

 

PSD a cerut, marți, instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile ”de o gravitate excepțională” care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august.

Citeste si...  Nostalgicii susţin că era bine în comunism, că avea tot poporu de muncă

”PSD cere instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile de o gravitate excepțională care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august. Cetățenii României, mai ales participanții de bună credință la aceste manifestații, au dreptul să știe întreg adevărul din spatele acestor mișcări de stradă, cine sunt autorii manipulărilor și intoxicărilor publice, cine a plătit și cu scop real s-a urmărit provocarea unei reacții emoționale împotriva instituțiilor statului român și a ordinii constituționale”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

 

Potrivit sursei citate, PSD consideră că informațiile apărute în presă cu privire la mitingul din 10 august ”conțin indicii temeinice cu privire la acțiuni subversive menite să vulnerabilizeze siguranța națională și autoritatea statului român”.