Preşedintele Comisiei de anchetă a SIPA, Viorel Salan, a declarat că a cerut CSAT şi SRI să confirme dacă au primit solicitări din partea comisiei de inventariere a arhivei SIPA, constituită de fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, de a lua măsuri în privinţa arhivei şi ce măsuri au luat, susțin ziariștii de la Gandul.info.

„Doresc să salut iniţiativa CSAT cu privire la furnizarea către comisie a elementelor necesare. Când le vom primi nu cunoaştem, dar am solicitat date care rezultă însăşi din procesul-verbal încheiate de către comisia condusă de Marius Iosif, având în vedere neregulile semnalate pe care comisia le-a constatat,şi care a solicitat ministrului de Justiţie, pe atunci domnului Chiuariu, să solicite CSAT să intervină în această situaţie şi respectiv Serviciului Român de Informaţii”, a declarat Salan, miercuri, după şedinţa comisiei.

Citeste si...  Kate Middleton pusa in incurcatura de meniul Reginei

 

„Şi, de asemenea, dacă Ministerul Justiţiei a trimis solicitare către CSAT, CSAT să răspundă dacă au primit şi să ne comunice ce măsuri au dispus. Am cerut lămuriri şi către SRI, pentru că una din propunerile din acel raport la care am făcut trimitere viza şi SRI ca autoritate competentă în domeniu”, a spus Salan.