Ludovic Orban a anunţat că o serie de măsuri economice vor continua şi în 2021. Este vorba despre IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing sau IMM Factor.

Ludovic Orban a anunţat că măsurile de sprijin pentru economie adoptate de Guvernul României în 2020 vor continua şi în 2021.

Ludovic Orban: Vom folosi toate resursele bugetare disponibile pentru relansarea creşterii economice

”Măsurile de sprijin pentru economie, sub forma unor programe de creditare cu garanţii de stat, precum IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing sau IMM Factor, adoptate de Guvernul României în 2020, vor continua şi în acest an şi vor fi deschise pentru noi beneficiari, cel puţin până la 31 decembrie 2021.

Comisia Europeană a apreciat eficienţa acestor programe la nivelul statelor membre şi a adoptat o nouă prelungire a Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de pandemia Covid-19 până la 31 decembrie 2021”, a anunţat, joi, preşedintele PNL.

Liderul PNL a precizat că, în situaţii de criză, ”viteza de reacţie este esenţială”.

”Mă bucur de colaborarea foarte bună pe care am avut-o cu Comisia Europeană în ceea ce priveşte adoptarea unor astfel de mecanisme de răspuns imediat la dificultăţile economice şi financiare provocate de pandemia Covid-19.

În 2020, Guvernul pe care l-am condus, a adoptat mai multe programe de garantare pentru asigurarea accesului la finanţare pentru companii, în contextul crizei provocate de pandemia Covid-19, care au avut un impact substanţial în economie prin salvarea multor afaceri şi a locurilor de muncă asigurate de acestea”, a mai spus, joi, preşedintele PNL.

Orban susţine că IMM Invest ”a devenit cel mai de succes program de garantare pentru companii din România prin acordarea a 25.586 de finanţări garantate de stat în 2020, în valoare de peste 15 miliarde de Lei, în doar 6 luni de la adoptare”.

”Vreau să asigur antreprenorii şi companiile din România, care fac eforturi pentru continuarea afacerilor în condiţiile economice dificile provocate de pandemia Covid-19, că vom folosi şi în 2021 toate resursele bugetare disponibile şi mecanismele europene de sprijin posibile pentru relansarea creşterii economice pe care o aşteaptă românii”, a încheiat preşedintele PNL.

Orban vrea reforme majore și tăieri economice drastice: Trebuie să reducem cheltuielile nenecesare!
Ludovic Orban vrea reforme majore și tăieri economice drastice. Preşedintele PNL le transmite miniștrilor din Guvernul condus de Florin Cîțu că trebuie să înțeleagă situația dificilă prin care trece România și să utilizeze la potențialul maxim fondurile europene.

„Abia ce e lansat în dezbatere publică proiectul bugetului. Nu știu de existența unor nemulțumiri între cei din Guvern. N-am fost sunat de nici un ministru. Sunt decizii grele. Suntem într-un an dificil: am avut o criză economică, am avut o pandemie… Bugetul trebuie făcut în funcție de rigorile UE și trebuie să ținem cont de ele.

Obiectivul nostru este relansare economiei, care să se bazeze pe o creștere a investițiilor, a fondurilor europene și să putem utiliza cele 30 de miliarde de euro din planul de reziliență. Orice creștere de venituri pentru orice fel de cetățeni depinde de o creștere economică cât mai puternică. Ne dorim în acest an să ne îndreptăm la un deficit sub 3%. Anul acesta avem un deficit de 7%, pe care trebuie să-l respectăm. Trebuie să reducem cheltuielile nenecesare.


Am discutat la nivelul coaliției. În privința alocării banilor către diferite ministere asta e o chestiune care ține de dezbaterea în Guvern. Orice ministru trebuie să înțeleagă că suntem în situația în care suntem și că trebuie să facă reforme”, a spus fostul premier.

Citeste si...
Ludovic Orban, guvernarea PSD a jefuite bugetele locale. Tot mai mulţii primari nemultumiti şi sunt în pragul revoltei