Marian Godină, polițistul din Brașov a ajuns până și în presa din străinătate iar jurnaliștii străini îi laudă sinceritatea și simțul datoriei într-o țară măcinată de corupție.

Marian Godină a câștigat simpatia multor români prin replicile acide și sincere date în diverse situații mai mult sau mai puțin revoltătoare. Iată ce se vorbește depre Godină în presa străină.

Numele lui Marian Godină apare pe o listă din publicația „Politico 28”, alături de nume precum miliardarul George Soros, președintele turc Recep Erdogan, primarul londonez musulman Sadiq Khan, fostul premier polonez Jaroslaw Kaczynski și comisarul european pentru Afaceri Străine Frederica Mogherini, informează Romania-Insider.

Deși un simplu polițist rutier, Godină a devenit cunoscut datorită publicărilor sale periodice de pe Facebook în care povestea mai multe observații ale situațiilor întâlnite în trafic. Unele dintre comentariile sale au avut un impact semnificativ pe rețelele de socializare și au reușit să schimbe cumva percepția asupra ideii că polițiștii sunt corupți.

Citeste si...
Vezi ce reacţie a avut Godină la vestea că a fost prins ucigaşul colegului său

La începutul acestui an, Marian Godină a povestit cum a fost nevoit să țină piept superiorilor atunci când i s-a cerut să nu-l amendeze pe directorul biroului local al Crucii roșii din Brașpv după ce aproape că a dat peste un pieton cu mașina. Comentariile sale din mediul online au avut o asemenea influență, încât directorul Crucii Roșii a trebuit să demisioneze, iar șeful poliției din Brașov s-a pensionat.

„Godină este în general un punct de reper într-un peisaj de altfel sumbru, iar comentariile sale au început să rezoneze într-o țară plină de corupție. Între timp, faptele lui, spune el, au încurajat și alți ofițeri de poliție din întreaga țară să aplice rigorile legii și în cazul oficialilor atunci când acești întrec măsura.”

Polițistul Godină, a cărui pagină de Facebook are în prezent peste 300.000 de urmăritori, s-a simțit foarte onorat atunci când a aflat că numele său a fost selectat pentru un articol din „Politico 28”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.